Birçok ilde panik yaratan domuz gribi,giderek yayılmaya devam ediyor.Peki ama domuz gribi nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Domuz gribinden nasıl korunulur? İşte domuz gribi hakkında merak edilenler...

 

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

Asıl adı H1N1 virüsü olan domuz gribine "domuz" demesi nin sebebi , domuzlarda görülen bir tür grip virüsü olmasından geliyor.

 

NEREDE ORTAYA ÇIKTI?

2009 yılının Mart ayında Meksika'da ortaya çıkan bu hastalık insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımı olarak biliniyor.

 

DOMUZ GRİBİ NASIL BULAŞIR?

Tüm dünyaya yayılan bu virüs, mevsimsel griplerle aynı şekilde yayılıyor ve öksürük, hapşırma gibi yollarla bulaşıyor.Hastalığın bu denli artmasının nedeni ise, gribin bulaştığı yere temas sonrası elin ağza ve burna getirilmesinden geliyor.

 

DOMUZ GRİBİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Griple aynı belirtileri gösteren hastalıkta özellikle; öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, vücut ağrıları, boğaz ağrısı, titreme ve halsizlik gibi belirtileri görülüyor.

 

DOMUZ GRİBİ OLMAMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

İşte ölü sayısının giderek arttığı domuz gribinden korunmak için yapılması gerekenler;

-Yastık, yorgan, havlu gibi çok kullanılan ürünler sıklıkla değiştirilmeli,

-Eller sık sık yıkanmalı,

-H1N1 aşısı yaptırılmalı,

-Kalabalık ortamları maske takılmalı,

-Gün içerisinde yeterli sıvı alınmalı,

-Dengeli ve yeterli beslenilmeli,

-Hasta kişilerle yakın temaslardan kaçınılmalı...

 

BÜLENT ERSOY DOMUZ GRİBİ Mİ?

Medyada kısa sürede yayılan 'Bülent Ersoy domuz gribi' iddialarına Bülent Ersoy'un doktorundan yanıt geldi.

İşte Ersoy'un doktorunun o açıklamaları;

"Bülent Ersoy yüksek bir ateş sonrasında hastanemize geldi. Ersoy'un, ilk başlarda şüphe duyduğumuz domuz gribi olmadığı tahlil sonuçları ile anlaşıldı. Korkulacak bir durum yok. Sadece ağır grip olduğu ortaya çıktı. Bülent Ersoy'u Pazar günü taburcu etmeyi düşünüyoruz"

 

DOMUZ GRİBİNDEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sadece domuz gribi (H1N1) virüsü sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısının 2 olduğunu açıkladı.

HÜR HABER/HABER MERKEZİ - ÖZEL İÇERİK

 

Editör: TE Bilisim