Van’ın Çaldıran ilçesinde İŞKUR bünyesinde bir okulda temizlik işçisi olarak çalışan 35 yaşındaki M.A, domuz gribi şüphesiyle Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı.

 

Evli ve 2 çocuk babası olan M.A, yüksek ateş şikayeti ile yakınları tarafından hafta sonu Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne getirildi. Hastane tarafından M.A’dan kan örnekleri alındı. Yapılan tetkiklerde M.A’ın ’Domuz Gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi. Hastane tedavi altına alınan M.A, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. M.A’nın ölümünün ardından hastanede karantina uygulanırken, personel ve hastalara maske dağıtıldı. Konuyla ilgili hastane yönetimi tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, ailesine teslim edilen M.A’ın cenazesi, Çaldıran ilçesinde toprağa verildi.

 

Van Halk Sağlığı il müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre, "Van’ın Çaldıran ilçesinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Fakültesine 01 Ocak 2016 tarihinde saat 20:45 de ateş ve yaygın vücut ağrısı şikayetlerinden yatış yapan M. A isimli vatandaşımız 02 Ocak 2016 tarihinde saat 11 de vefat etmiştir. Hastanın yapılan muayenesinde gripten şüphelenilmesi olsa bile yapılan tahlil ve tetkiklerde gribe dahi kesin bir kanıt bulunamamıştır. İncelemeler devam etmektedir." denildi. 

 

ŞEHRİVAN SAĞLIK: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim