Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Kadın Doğum Hastanesi Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Kader Akdağ Aslan, bilinçli anne ve sağlıklı bebek yetiştirilmesi konusunda böyle bir okulun kurulduğuna değinerek, annelerin hem kendi bedenini hem bebek bakımı konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Bir ay devam eden eğitimlerde gebe bayanlara ‘anne sağlığı, hamilelik, doğum ve bebek bakımı’ konularında eğitim verildiğini ifade eden Aslan, “Annelere kadın doğum uzmanı, eğitici psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, ebe ve çocuk hastalıkları uzmanı tarafından eğitim verildi. Eğitimler gayet başarılı geçti" diye konuştu. Türkçe bilmeyen gebe bayanlara da Kürtçe eğitimlerin verildiğini ifade eden Aslan, eğitimlere katılan bayanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Eğitime katılan Hacer Bahçesular ise, ilk gebeliği olduğunu ve yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını belirterek, burada verilen eğitimlerden son derece memnun kaldığını söyledi. Bahçesular, aklındaki bütün soruların cevabını verilen eğitimde aldığını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından gebe bayanlara sertifikalarıyla birlikte içerisinde bebek bakım ürünlerinin yer aldığı hediye paketleri de verildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim