Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin ‘Saygı’ çerçevesinde hazırlamış oldukları proje kapsamında idari sorumlular, öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde Özel Yeşeren Düşler Bakım Merkezine ziyarette bulundular.

 

Van’ın sağlık öğrencileri hazırladıkları bir etkinlik ile düzenledikleri bir gezi ile bakım merkezini ziyaret etti. Genç yaşta büyük bir sorumluluk örneği göstererek bu merkezi ziyaretk eden öğrenciler takdir alırken bu ziyaretleri kapsamında bakım evindeki yetkili ve insanların da takdirini aldı. Ekip olarak bakım evini ziyaret eden öğrencilerin bu davranışı kurum yöneticilerini fazlasıyla memnun etti. Hem genci hem de yaşlısı ile birçok engelli vatandaşı bünyesinde barındıran Özel Yeşeren Düşler Bakım Merkezi’ne teşekkürlerini sunan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İhsan Kılıç ‘Yaşlılarımız bizim aynamızdır. Onlara baktığımızda hem şimdiki halimizi hem de geleceğimizi görebiliriz. Belki farkında değiliz fakat hepimiz bilmeliyiz ki yaşlılara bu hizmeti sunmak çok kolay bir iş değil. Bu yüzden bu imkânı veren herkese lisemiz adına teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı. Öğrencilerin bakım evi sakinlerine uzattığı karanfiller ile başlayan ziyaret sıcak bir sohbete ve bakım evi sakinlerinin tebessümüne aracılık etti. Öğrenciler ise ziyaretten oldukça memnun olduklarını ve bu ziyaret münasebetiyle yaşlı vatandaşlara gösterilecek olan ilginin daha da artması gerektiğini dile getirdiler.

 

“BUNLAR OLMAZSA OLMAZ KURUMLAR”

 

Özel Yeşeren Düşler Bakım Merkezi sorumlusu “Öncelikle öğrencilerimize yaptıkları bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. 3 Aralık zaten dünya engelliler günüydü. Bu tür günler üzerine kurumların ziyaretleri bizi gerçekten mutlu ediyor. Gençler açısından bu şekilde farkındalık yaratılmasının önemli bir hareket olduğunu düşünüyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hepimizin başına gelebilecek çevremizde görülebilecek şeyler bunlar. Bu kapsamda yaşlılarımıza ve engellilerimize yapılan ziyaret gerçekten büyük bir anlam taşıyor. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin öğrenci ve idari sorumlularına bu konuda teşekkür ediyorum. Bu bakım evinde 82 tane engellimiz var. Bunların 35 tanesi kadın engellidir. Geriye kalanlar erkeklerden oluşuyor. Burada bedensel, zihinsel ve ruhsal engelliler barınmaktadır. Engelli ailelerinde bu bakımı yapabilecek en son kişiye kadar hizmet devam ediyor fakat o aşamadan sonra bakım yapabilecek kimse kalmıyorsa vatandaşlar bu tür kurumlara yöneliyor. Bu kurumlara her zaman ihtiyaç vardır ve bu kurumlar her yerde bulunması gereken kurumlardır.” İfadelerini kullandı.

 

“YAŞLILARN BİZİM AYNAMIZDIR”

 

Ziyaretin gerçekleşmesine öncülük eden ve öğrencilere gerekli imkanı veren okul müdürü İhsan Kılıç “Van İ.M.K.B Anadolu Sağlık Meslek lisesi müdürü olarak yaşlılarımıza ve engellilerimize sahip çıkmanın çok önemli bir hareket olduğunu belirtmek istiyorum. Onlara saygı ve sevgimizi gösterdiğimiz takdirde insan olma vasfını elde edebiliriz. Çünkü yaşlılarımız bizim aynamızdır. Onlara baktığımızda hem şimdiki halimizi hem de geleceğimizi görebiliriz. Hele bu yaşlılarımızın bir de başında engellilik olduğunu gördüğümüzde öncelikle devletimize ve Özel Yeşeren Düşler Bakım Merkezi yetkili ve çalışanlarına teşekkür etmenin boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz. Belki göremiyoruz fakat hepimiz bilmeliyiz ki yaşlılara bu hizmeti sunmak çok kolay bir iş değil. Bizler bu zorluğun farkındaydık fakat buraya gelip işi yerinde gördüğümüzde daha da zor olduğunu gördük. Bu zorluğa rağmen dikkatimizi çeken en büyük unsurlardan biri de yaşlılarımızın üst başının çok temiz olduğu ve hepsinin pırıl pırıl bir yüze sahip olduğudur. Bu da burada çalışan personellerin onlara gösterdiği ilginin en güzel belirtisidir. Bu yüzden bir kez daha bu imkânı veren herkese teşekkür ediyorum. Bizler bu vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldıramayız fakat yaptığımız ziyaretle gönüllerini hoş tutmak ve onları düşünen birilerinin olduğunu hissettirmek istedik. İnşallah bundan sonra da bu ziyaretlerimize devam edip yaşlılarımızın gönüllerini hoş tutacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.


Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim