Van’da Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural P. hakkında, 1.5 yıl önce uçakta bir hostese cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda 19 Temmuz 2013'te Van- Ankara seferini yapmaya hazırlanan uçakta yolcu olarak bulunan Van Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural P., kabin görevlisi hostes İ.E.B.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla uçaktan indirilerek, bileti iptal edildi. Olay sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yaklaşık 1.5 yıl süren soruşturmayı tamamlayan Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Yrd. Doç. Dr. P. hakkındaki iddianame hazırladı.

PİLOT SARKINTILIĞI RAPOR ETTİ

2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yrd. Doç Dr. Vural P. hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' suçundan dava açıldı. İddianamede “Uçuş hazırlığı yapan kabin ekibinden müşteki İ.E.B.'nin baş üstü dolaplarını kapatırken uçağın ön kısmında koridor tarafında oturan şüphelinin müştekinin kalçasına bastırarak dokunduğu ve bu suretle müştekiye sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu pilot tarafından rapor edildi.” Diye yazıldı.

YETERLİ DELİL ELDE EDİLDİ

Savcılık, ayrıca iddianamede, “Henüz genç ve bekar bir kız olması nedeniyle kendi iffetine zarar verecek şekilde yalan da söyleyemeyeceği değerlendiren mağdurenin, baştan itibaren kendi içinde tutarlı ve tanık beyanlarıyla da uyum gösteren iddiasının varlığı ve özellikle müşteki ve şüpheli arasında iftira etmesini gerektirecek hiçbir husumetin bulunmayışı hususları bir arada değerlendirildiğinde, şüpheli hakkında atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli şüphe sebebi sayılabilecek delil elde edildiği” belirtildi. Yrd. Doç. Dr. Vural P. ise hazırlanan iddianameyi daha görmediğini belirterek, avukatının yapacağı incelemeden sonra hukuki mücadelesini yürüteceğini söyledi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim