Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerine dikkat çekmek için Abalı Kayak Merkezinde “Sağlıklı Yaşam Farkındalık” yürüyüşü düzenlendi.

 

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivitenin yararları, kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu, obezitenin önlenmesi, akılcı ilaç kullanımına, fiziksel aktivitenin desteklenmesi ve toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla Abalı Kayak Merkezinde etkinlik düzenlendi.

 

GÜNDÜZ: BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE SÜRDÜRÜYORUZ

Gerçekleştirilen programda konuşan Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Semra Gümüş Gündüz, şu ifadelere yer verdi: “İlimizde hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için Halk Sağlığına yönelik 1. basamak koruyucu sağlık çalışmaları artarak sürdürülmektedir. Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerir. Bu uzun soluklu yolda Van Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürmekteyiz. Bu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza sağlıklı beslenmenin yanında hareket etmeye ve bunu bir hayat biçimi olarak benimsemeye davet ediyoruz.”

 

“ZORUNLU HAREKETLERİ EGZERSİZE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ”

Gündüz yaptığı açıklamada son olarak, “Etkinlikte sağlıklı yaşam aracımız içerisinde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca çocuklara sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, hijyen konularında animasyon filmler gösterilerek, sağlıklı çocuk dergisi diş fırçası, diş macunu ve broşürler dağıtıldı. Egzersiz yapmak için yeterli zamanınız olmadığını düşünüyorsanız gün içindeki zorunlu hareketleri egzersize dönüştürebilirsiniz.” Dedi.

 

Etkinliğe; Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekterliği çalışanları, doktorlar, TSM çalışanları, müdürlük çalışanları aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim