Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, sigarayla mücadele çalışmaları kapsamında Tuşba Belediyesi çalışanlarına sigaranın zararları anlatılarak, tütün bağımlılık testi uygulandı.

 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Dr. İzzet Çeleğen, sigaranın zararlarına dikkat çekebilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar başlattıklarını ve bu çalışmalar doğrultusunda Edremit Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Doktoru Elif Demir tarafından Tuşba Belediyesi çalışanlarına tütün bağımlılığı ile ilgili bilgilendirmede bulunulduğunu söyledi. Eğitimlerin ardından vatandaşlara yönelik CO (Karbonmonoksit) ölçümü ve Tütün Bağımlılık Testi uygulamalarının da gerçekleştirildiğini ifade eden Çeleğen, "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, tütün ve tütün ürünlerinin zararlı etkilerine dikkat çekmek, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek ve Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda yapılan çalışmalara vatandaşların da desteğini sağlamak amacıyla eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerde halkın dikkatini çekebilmek ve olabildiğince geniş bir kesime ulaşabilmek için farklı çalışmalar hazırlandı. Halkımıza Sigara Bıraktırma Polikliniği hakkında bilgi verilip, ücretsiz CO (Karbonmonoksit) ölçümü ve Fagerstrom Nikotin Bağımlılık Testi uygulaması yapıyoruz. Van Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tütünle mücadelemiz bundan sonra da hızla devam edecektir” dedi.

 

Sigaradan kurtulmak isteyen her bireyin yanında olacaklarını dile getiren Çeleğen, “Sağlıklı yaşamak için sigarayı bırakıp spora yönelin. Ayrıca sigara bırakmak isteyenler, Toplum Sağlık Merkezi’ne gelerek yardım alabilir. Burada sigarayı bırakmak için ilaç yardımını da ücretsiz veriyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim