Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi tarafından, hayvanları bulundukları yerlerde tedavilerinin yapılabilmesi için 200 bin liraya satın alınan hayvan ambulansı hizmet vermeye devam ediyor. 7 kişilik ekiple 24 saat Van ve ilçelerinden 225 11 11 nolu numarayla ulaşılan hayvan ambulansı çok cüzi fiyatlarla yetiştiricilere, hayvan severlere hizmet veriyor.

YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku bulunan, her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans, bu kez yaralı bir köpeğin sağlığına kavuşmasını sağladı.

 

DURUMU İYİ

 

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan bir vatandaş acil çağrı hattını arayarak yol kenarında hasta bir köpek bulduğunu bildirdi. Tedavi masrafları arayan hayvan sever vatandaş tarafından karşılanan köpek hayvan ambulansı ile alınarak Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Kontrolleri yapılan hayvanın durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

HAYVAN AMBULANSININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

 

YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder konu ile ilgili şunları söyledi: “Veteriner Fakültesi Ambulansına duyarlı insanlarımız ilgilerini göstermektedirler. Erciş ilçemizden Selma Talay isimli bir vatandaşımız, acil çağrı merkezini arayarak yol kenarında hasta olarak bulduğu sokak köpeğinin tüm tedavi masraflarını karşılayacağını beyan etmesi üzerine Veteriner Fakültemiz hayvan ambulansı bölgeye giderek hasta hayvanı fakültemiz kliniklerine getirmiş ve tedavisine başlanmıştır. Bu olay vatandaşlarımızın hayvan yaşamına verdiği önemi göstermesi bakımından önemli bir örnek olurken, hayvan ambulansımızın önemini de ortaya koymuştur.” 

 

Editör: TE Bilisim