Kimi vatandaş il dışından geldiğini ve Van’da evi olmadığı halde günlerdir sıra beklediğini belirtirken, kimi vatandaş sabah 05.00’ten beri hastane önünde beklediğini söyledi. Hastanede iki doktorun hizmet verdiğini diğer doktorların tayin nedeniyle gittiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi. Yaşanan sıkıntıya çözüm bulunması için hastane önünde kısa süreliğine yolu trafiğe kapattıklarını ifade eden bir vatandaş, “Yaklaşık 150 kişi sabahın erken saatlerinden itibaren buradayız. 'Doktor yok' diye hiçbir işlem yapmadıkları gibi, bize ‘bir çözüm bulacağız’ deyip sabahtan beri bekletiyorlar” dedi. Büyükşehir olan Van’da, Kadın Doğum Hastanesi’nde sadece iki doktorun olmaması gerektiğini vurgulayan Ayşe Değer adlı vatandaş, “Hepimiz saat 05.00’te gelmemize rağmen bizlere numara verilmedi. Sürekli bahane üreterek bizi evlerimize göndermeye çalışıyorlar. Koskoca doğum hastanesinde sadece iki doktor olmamalı. Sıkıntımızı başhekime iletmek istedik ama buna izin verilmedi. Bizlere ‘aşağıda bekleyin size haber vereceğiz’ dediler. Ama kimse gelip bize bir çözüm bulmuyor” diye konuştu.

MART AYINDA DOKTOR ATAMASI YAPILACAK

Yaşanan sıkıntıyla ilgili bir açıklama yapan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vural Polat, mecburi hizmet atamalarındaki sıkıntı sebebiyle bazı branşlarda dönemsel sayı azalmaları olduğunu söyledi.

Kadın doğum branşında ciddi sayıda arkadaş istifa ettiklerinden veya mecburi hizmet süresi bittiği için tayin olduklarından dolayı sayının azaldığını anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü. "Hastanede 8 doktor hizmet veriyor, ancak bu sayıyla gündüzleri sadece 4 poliklinik açabilmekteyiz. Akşamları iki kadın doktor arkadaşımız nöbet tuttukları için ertesi gün izinli olabilmektedir. Dolayısıyla gündüzleri 6 doktorla hizmet vermekteyiz. Bunlardan ikisi ameliyathane ve acile bakarken diğer 4 arkadaşımız poliklinikte görev yapıyor. İlimizde kadın doğum hasta sayısı fazla olması nedeniyle kısa süreliğine bir sıkıntı meydana geldi.”

Sıkıntının giderilmesi için bazı ilçelerden doktor takviyesi yapacaklarını ifade eden Polat, sözlerini şöyle tamamladı: “Yapılan son değerlendirmeler neticesinde merkeze doktor takviyesi yapacağız. Mart ayında yapılacak doktor ataması ve bazı ilçelerimizden gelen takviye doktorlarımızla bu sıkıntımızı bir ay içerisinde çözeceğiz.”

 

Editör: TE Bilisim