Hastane yönetimi, tedavi gören hasta ve yakınlarının internet, telefon ve televizyon başında fazla zaman harcamalarının önüne geçmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Okuyan Hastane Projesi" başlattı. Bu kapsamda merkezi kütüphane, klinik kütüphaneleri ve gezici kütüphane oluşturan hastane yönetimi, hastanede kalan vatandaşların kitaba kolay ulaşmasını sağladı.

Bu arada görevliler de servisteki odalara giderek hastalara istedikleri kitabı veriyor. Başhekim Ümit Haluk İliklerden, yaptığı açıklamada, hastanenin bin 500 yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Hastaların tedavisine yardımcı olacak projeler hazırladıklarını anlatan İliklerden, "Kütüphane projesi ile hastalarımızı internet, telefon ve televizyondan bir nebze uzaklaştırıp kitapla bütünleşmelerini amaçlıyoruz." dedi.

 

"SANAL ORTAMDAN KİTAPLARDAN UZAKLAŞTIK"

İliklerden, hastaneye muayene ya da refakatçi olarak gelen vatandaşlara da okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini dile getirdi. Bakanlığın hedefleri arasında, sağlık hizmetlerinde tıbbi ve akademik hizmetlerinin dışında hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak konforlu hizmet vermenin de bulunduğunu vurgulayan İliklerden şunları kaydetti:

"Bu anlamda hastalarımıza konforlu hizmetler vermek istiyoruz. Hastaların ve hasta yakınlarının hastalık psikolojisinden ve travmasından uzak durmasını sağlamak adına çalışmamızı yürütüyoruz. Bunun için öncelikle zengin bir kütüphane oluşturarak hastalarımızın kendi seçtikleri kitapları okumasını sağladık. Hastalarımızı bir nebze olsun sanal ortamdan uzaklaştırmayı kitaplarla başardık. Proje ile hemşire ve doktorların da kitaba daha kolay ulaşmasını amaçlıyoruz."

 

HASTALAR UYGULAMADAN MEMNUN

Hastanede tedavi gören vatandaşlardan Ayşe Güzel ise projenin hasta ve yakınlarının beğenisini kazandığını ifade etti. "Gezici kütüphane" ile kitapların ayaklarına kadar geldiğini belirten Güzel, "Böyle bir çalışmayla ilk defa karşılaşıyorum. Bu kadar güzel bir hizmet gerçekleştirilmiş. Bu projeyle hastalar televizyon veya telefonla uğraşmak yerine, kitap okuma imkanı bulacak." diye konuştu.

Hasta yakını Veysel Saraç da hastanede iki kitap okuduğunu ve çok memnun kaldığını dile getirdi. Hastane ortamında insanlara kitap okuma imkanının sunulmasının önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Saraç, "Hastaneye geldikten sonra böyle bir çalışmayı görünce heveslenmeye başladık. Çok uzun süreden sonra kitap okumaya başladım. Burada kitap okuma sevgisini yeniden kazanacağız." İfadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim