Geçtiğimiz günlerde Şehrivan’ın da gündeme getirdiği İpekyolu Devlet Hastanesi’nin adım adım kapanmaya doğru gitmesine Saadet Partisi ses verdi. Önce ismi değiştirilip çocuk hastanesi olan ardından da küçülmeye giden hastane önünde bir açıklama ile gidişata tepki veren İl Başkanı Özay İlhan; “Sağlık keyfiyet değil mecburiyettir.” Diyerek gelinen noktaya dikkat çekti.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı İpekyolu Devlet Hastanesi’nin yeniden tüm poliklinikleri ile aktif bir şekilde devlet hastanesi olarak hizmet vermesi için basın açıklaması yaptı. Depremden sonra her geçen gün bir küçülmeye giden ve son olarak geçtiğimiz günlerde tabelası da değiştirilerek sadece tek polikliniğin hizmet verdiği çocuk hastanesine dönüşen hastanenin durumuna tepki gösteren İlhan, gelinen noktaya dikkat çekerek hastanenin kapatılmaya değil kapasitesinin artırılmaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. İpekyolu Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yaparak duruma tepkisini koyan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan depremden bu yana sağlıkta Böyle bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu belirterek; “Sağlık hizmetleri keyfiyet değil mecburiyettir.” Sözlerine yer verdi. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı kapanması gündemde olan İpekyolu devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi İl Başkanlığı adına yapılan açıklamaya SP İlçe başkanları, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamayı okuyan İl Başkanı Özay İlhan, İpekyolu Devlet Hastanesi’nin bugüne kadar Van’a çok hizmetler verdiğini belirtti. İlhan ayrıca Van gibi bir il için sadece Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeterli olmadığı bu yüzden İpekyolu Devlet Hastanesi’nin polikliniğinin çalışması gerektiğini ifade etti.

İLHAN: DEPREMDEN SONRA TERK EDİLDİ

İlhan, İpekyolu Devlet Hastanesi’nin kente çok önemli hizmetler verdiğini ancak depremden sonra terk edilmiş bir hal aldığını söyledi. İlhan, “İpekyolu Devlet Hastanesi 1981 yılından 2011 yılında yaşanan depreme kadar 30 yıl boyunca kentimize önemli hizmetler vermiştir. Maalesef 2011 yılında yaşanan depremden sonra terk edilmiş bir hal almıştır sonrasında kısmen çocuk ve kadın doğum hastanesi olarak hizmet vermiş ve halen bu hizmete devam etmektedir. Bugünlerde Hastanenin TOKİ’ye devredilmiş olduğu ve yakın zamanda sağlık hizmetlerini durduracağı herkesçe malumdur. İlimizde bir bölge hastanesi bulunmakta ve bu hastanede eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet veren 3. basamak sağlık kuruluşudur, sağlık hizmetinin sadece bir noktada olması kabul edilebilir bir durum değildir.” Dedi.

BAŞKAN İLHAN’DAN YETERSİZ HASTANE TEPKİSİ

Hiçbir büyükşehirde bir tane hastanenin hizmet vermediğini belirten Başkan İlhan şöyle devam etti: “Türkiye’nin hiçbir büyükşehrinde tek hastaneyle hizmet verilmemektedir. Bugün ilimiz nüfusu bir milyon yüz bin, bunun yanında Hakkari, Bitlis, Siirt ve Ağrı’nın da nüfusunun önemli bir kesimi ilimizden sağlık hizmeti almaktadır. İki milyon nüfusa sağlık hizmeti veren bir kentte sadece Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne kadar yeterli olabilir? İlimizin sağlık hizmetlerinde memnuniyet açısından en kötü iller arasında olmasının temel nedeni bu yanlış uygulamadır. Kentimizin farklı noktalarına semt poliklinikleri açılmasına ihtiyaç varken İpekyolu Devlet Hastanesinin tamamen atıl bir hale getirilip hastane arazisinin TOKİ’ye devredilmesi kabul edilemez. Başka illerde her ilçeye hastaneler açılırken Van’da hastanelerin kapatılıyor olması ve hastaneleri kapatmak için çeşitli bahanelerin üretilmesi insanlarımızın aklına acaba bu yerler birilerine peşkeş mi çekiliyor sorusunu getirmektedir.”

‘SAĞLIK HİZMETLERİ KEYFİYET DEĞİL MECBURİYETTİR’

İlhan son olarak verilen sözlerin tutulmadığını ve ayrıca sağlık hizmetlerinin keyfiyet değil mecburiyet olduğunu söyledi. İlhan, “Bundan iki yıl önce iktidar partisinin il başkanı İpekyolu hastanesinin kapanmayacağını beyan etti yine aynı dönemde kamu hastaneleri birliği genel sekreteri de İpekyolu Hastanesinin kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı fakat gelinen noktada hastanemiz kapanmaya doğru gitmektedir. Verilen sözlerin gereğinin yapılmasını talep ediyor ve diyoruz ki; sağlık hizmetleri keyfiyet değil mecburiyettir. Saadet Partisi olarak İpekyolu Devlet Hastanesinde tüm poliklinikleriyle birlikte yeniden ayaktan tedavi hizmeti verilmesini Acilinde yetişkinler için aktif hale getirilmesini talep ediyor. Buradan İl Sağlık Müdürlüğüne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterine ve Sağlık Bakanına bu yanlıştan derhal vazgeçmeye çağırıyor, tüm TOKİ’lere ve şehir merkezinde de ihtiyaç olan semt polikliniği ve Devlet Hastaneleri açılmasını talep ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.


Şehrivan - Önder ALTINAL

Editör: TE Bilisim