Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) ‘Bir an için lösemi olur musun?’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte lösemi hastalarının taktığı maske ile konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversitede ilik nakli merkezi kurulması için çalışma başlattıklarının müjdesini verdi.

YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencileri ile Van Sağlık Gönüllüleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Bir an için lösemi olur musun?” etkinliği Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte ağzını maske ile kapatarak konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal farkında olmanın önemine değinerek, “Biz üniversite olarak farkındalık yaratmak adına bir dizi etkinlik başlattık. Bugünde lösemi hastaları için bir aradayız. Ben siz değerli öğrencilerimden bu konuyla ilgili topluluk kurmanızı istiyor ve bunun için her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. “ dedi.

 

İLİK NAKLİ MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Battal üniversitede lösemili hastalar için ilik nakli merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını kaydetti. İlik nakli merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Battal merkezin yakın zamanda kurulmasını umduklarını söyledi.  

Ardından Van Sağlık Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yrd. Doç. Dr. Şakir İşleyen kürsüye çıkarak derneğin kurulma hikâyesini anlattı. İşleyen’den sonra konuşan Dernek Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise etkinliğe katılanların yoğun ilgisinden dolayı teşekkür etti.

 

SAHNEDE ‘BÜTÜN DÜNYA BUNA İNSANSA’ ŞARKISINI SÖYLEDİLER

Öner’in konuşmasının ardından annesi lösemi hastası olan İktisat Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Rojda Baran annesine yazdığı mektubu okudu. Baran’ın annesinin etkinlik için gönderdiği ses kaydı etkinliğe katılanlara dinletildikten sonra YYÜ Tiyatro Topluluğu bir skeç sahneledi. Skecin ardından Grup İhlas sahneye çıkarak ilahiler söyledi.

Sahneye çıkan YYÜ öğrencilerinin Türkçe ve Kürtçe şarkılar söylenmesinin ardından Doç. Dr. Zeki Taştan kapanış konuşmasını yaptı. Farkındalık yaratmak adına düzenledikleri etkinliğe katılanlara teşekkür eden Doç. Dr. Taştan herkesi sahneye davet etti. Rektör Prof. Dr. Battal’ında bulunduğu çok sayıda kişi sahneye çıkarak “Bütün dünya buna insansa” şarkısını söylemesiyle program sona erdi.

Etkinliğe YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Doç. Dr. Zeki Taştan, Yrd. Doç. Dr. Şakir İşleyen ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Editör: TE Bilisim