ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ / SONER İZGİ-   Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binasında “26 Ekim Hasta Hakları Günü” dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarına çiçek dağıtıldı. Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek polikliniklerinde, 26 Ekim Hasta Hakları Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinlik kapsamında hastalar, hasta hakları konusunda bilgilendirildi. Daha sonra hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek karanfil dağıttı. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Sorumlu Müdür Süleyman Ayşin, hastaların kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtirken,  Dursun odabaşı Tıp Merkezi Ek Poliklinikleri Hasta Hakları Koordinatörü Berrak Aytin, hastanın, haklarını koruma sürecinde kendilerine rahatça ulaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini ifade etti.

 

AYTİN: KARŞILIKLI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

 

Sağlık çalışanın hastaya hastanın da sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları olduğunu ifade eden Hasta Hakları Koordinatörü Berrak Aytin, “Hasta hakları, hastalarımız ile sağlık çalışanlarımız arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların en hızlı şekilde çözülmesini sağlamaktadır. Bilmesi daha iyi bir sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının sahip çıkması gereken haklardır. Hastanemize sağlık hizmeti almak için müracaat bulunan her hastamızın sağlık kuruluşumuzda sağlık hizmetinden genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirme ve saygınlık görme hakları vardır” ifadelerine yer verdi.

 

 

“HASTANEMİZ HASTA HAKLARI KONUSUNDA TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTMEKTEDİR”

 

Aytin, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Hastanemiz Hasta Hakları konusunda titiz bir çalışma yürütmektedir. Hasta ve Hasta yakınlarının istek ve önerilerinin takipçisiyiz. Tüm Dünyada ve Ülkemizde bugün burada bulunan ve bulunmayan Tüm Hastalarımızın Hasta Hakları Gününü Kutlar Acil Şifalar Dilerim.” İfadelerini kullandı.

 

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EN ASLİ GÖREVİDİR”

 

Hastaların kendileri için kıymetli olduğunu ifade eden sorumlu Müdür Süleyman Ayşin, “Bu nedenle siz değerli hastalarımız bizim için çok kıymetlisiniz. Siz değerli hastalarımıza en güzel bir şekilde kaliteli, hijyen ve temiz bir ortamda sağlık hizmetini sunmak biz sağlık çalışanlarının en asli görevidir. Bundan bir yıl öncesine kadar ek hizmet binamız yok iken, siz değerli hastalarımızdan mali gücü yerinde olmayan, evde küçük bebeği olan, 20 km yol gidiş gelişten dolayı çeşitli sıkıntılar ve zorluklar yaşayan siz değerli hastalarımıza daha iyi bir sağlık hizmetini sunmak için en başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Peyami Battal, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Tuncer, Başhekimimiz Prof. Dr. Cengiz Demir ve biz idareciler bu hizmeti bir borç olarak bildik ve şehir merkezine hastalarımızın ayağına, evlerinin önüne ve sokaklarına kadar getirebildik.” Dedi.

 

 

AYŞİN: HASTA HAKLARI KANUNLA GÜVENCE ALTINA ALINMIŞTIR

 

Ayşin, “Çok önemli olan hasta haklarınız ‘Hasta Hakları Yönetmeliği’nde ana madde olarak yasallar ve kanunlar çerçevesinde güvence altına alınmıştır. Alınan bu kararlar çerçevesinde en güzel sağlık hizmetini siz değerli hastalara sunmak biz idarecilerin ve sağlık çalışanların asli görevlerindendir. Bizler sizin için buradayız, sizler var oldukça bizim varlığımız vücuda gelecektir. Onun için sizler bizim için çok değerlisiniz. Bu anlamda tekrar siz değerli hastalarımızın bu önemli gününü kutlar. Acil şifalar dileriz.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim