Lokman Hekim Hastaneleri, Joint Commission International (JCI) sağlık akreditasyonu sürecini başlattı. Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde önceki gün düzenlenen kokteylde, süreçle ilgili çalışanlar bilgilendirildi. Tanıtım kokteyline Lokman Hekim Hastaneleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Mehmet Altuğ, Lokman Hekim Sincan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celil Göçer, hastane yöneticileri ve çalışanlar katıldı. Kokteyle katılan herkes üzerinde ‘‘JCI adayıyız’’ yazılı kokartları yakasına taktı. Genel Müdür Güvendi, Başhekim Göçer ve Kalite Direktörü Sibel Uğurluoğlu, yaptıkları konuşmalarda JCI Kalite Belgesi hakkında çalışanlara bilgiler verdi.

 

AKREDİTASYON NEDİR?

 

Akreditasyon sağlık hizmetleri organizasyonlarının, bakım kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını saptamak üzere bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi sürecidir.

 

JCI AKREDİTASYONU NEDİR?

 

Joint Commission International (JCI) sağlık akreditasyonu, sağlık kuruluşlarının kalite sistemlerini Toplam Kalite Yönetimi prensipleri temel alınarak hazırlanmış JCI modelinde değerlendirmekte ve ilgili sağlık kuruluşunun ISO9001 kalite güvence sistemini bu model çerçevesinde geliştirmesini hedeflemektedir. Sağlık kuruluşuna getirdiği efektiflik ve standartlaşmanın yanı sıra kurum dışında da saygınlığın ve prestijin bir ölçüsü olarak kullanılan JCI akreditasyon standardı organizasyon ve hasta odaklı standartlar olarak iki temel gruba ayrılıyor.

 

JOİNT COMMİSSİON INTERNATİONAL (JCI)

 

Sağlık sektöründeki ilk akreditasyon kurumu 1951' de American College of Surgeons, American College of Physicians, American Hospital Association, American Medical Association ve Canadian Medical Association'ın katılımıyla "Joint Commision on Accreditation of Hospitals" (JCAH) olarak kurulmuştur. 1987 yılında hastaneler dışındaki sağlık kuruluşları içinde akreditasyon programları geliştirilince komisyonun ismi "Joint Commision on Accreditation of Health Care Organizations“(JCAHO) olarak değiştirilmiştir.

Joint Commission International (JCI), sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini arttırmaya odaklanmış, kar amacı gütmeyen Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations (JCAHO) kurumunun uluslararası akreditasyon hizmetleri için oluşturulmuş birimidir. 1999 yılından itibaren JCAHO; JCI aracılığı ile dünya genelinde sağlık kuruluşlarına akreditasyon hizmetini vermeye başlamıştır. JCI 80’den fazla ülkede sağlık kuruluşlarını denetleyerek akredite etmektedir.

Editör: TE Bilisim