Birçok alanda başarı gösteren Lokman Hekim Hastanesi yine zirvede. Sosyal Güvenlik Haftası Çerçevesinde düzenlenen resepsiyonda Lokman Hekim Van Hastanesi Grubu, 2012 Yılında sosyal güvenlik kurumuna en yüksek prim ödeyen ve borcu olmayan kurum seçildi. Birincilik Plaketi, SGK adına Baş Müfettiş Erdinç Özbora tarafından Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş'a takdim edildi.

İlin önde gelen işletme temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda konuşan SGK İl Müdürü Mehmet Yüce, plaket verilen işletme sahiplerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Toplu resim çekiminin ardından verilen kokteyl sonrasında program sona erdi.

HİJYEN SEMİNERİNDE LOKMAK HEKİM ÖNCÜ OLDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Dezenfeksiyon, Antisepsi ve Sterilizasyon (DAS) Derneği ortaklaşa bir seminer düzenledi. Özel Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş'ın da ‘Enfeksiyon ve Mikroorganizmalar’ konulu bir konuşma yaptığı seminerde 5 oturumda 15 farklı konu anlatıldı. Anıl Ecza Deposunun Sponsorluğunda yapılan seminerde Eğitime katılan sağlık personellerine sertifikalar verildi. Program, eğitim seminerleri sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.

LOKMAN HEKİM İLE HAYATA DÖNDÜ

Lokman Hekim Van Hastanesinden bir ilk. Kalbi duran Yakup Şeker isimli hasta başarılı operasyonla 4 damarı değiştirildi ve yeniden hayata tutundu.

Ağır bir kalp krizi geçiren ve kalbi duran Yakup Şeker isimli hasta yakınları tarafından Van’da bir kamu hastanesinin acil servisine götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından kalbi yeniden atmaya başlayan hasta, başka bir kamu hastanesine nakledildi. 

Kaldırıldığı ikinci hastanede de ikinci kez kalbi duran hasta, acil kalp ameliyatı olması için suni solunuma bağlı bir şekilde Lokman Hekim Van Hastanesi’ne sevk edildi.

Hasta ilk müdahale ve gerekli değerlendirmelerin ardından Lokman Hekim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel tarafından gece saat 23.00’de ameliyata alındı.

Son derecede başarılı geçen operasyon sonunda hastanın 4 damarı değiştirildi.

Yeniden hayat bulan Yakup Şeker bir haftalık tedavinin ardından önceki gün Lokman Hekim Van Hastanesi’nden taburcu edildi. 

Hasta yakınları, Yakup Şeker için yaşam ümitlerini kaybetme noktasına geldikleri bir anda başarılı bir operasyonla onu tekrar hayata döndüren Doç. Dr. Halil Başel'e minnettar olduklarını belirterek, Lokman Hekim Van Hastanesi’ne teşekkür ettiler. 

 

 

Editör: TE Bilisim