Önder ALTINAL - Şehrivan


Geçirdiği trafik kazası sonucu kolunda ve ayağında kırıklar oluşan Ziyaddin Arvas (40) isimli vatandaşın 6 gündür malzeme olmadığı gerekçesiyle ameliyat beklediği iddia edildi. Yakınları tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan Arvas özel bir hastaneye ait ambulansla başka bir hastaneye götürüldü. Arvas’ın amcası Haşim Arvas yeğeninin sağlık güvencesi konusunda hiçbir sorununun olmadığını ancak buna rağmen ameliyat malzemesinin bahane edilerek ameliyat edilmediğini ileri sürdü.

KUZEN ARVAS: BU HASTA DOKTOR KAPLAN’IN ESERİDİR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziyaddin Arvas’ın yakını Kamuran Arvas, “Bu adam 14 senedir BAĞ-KUR’unu yatırıyor. Ama buna rağmen doktor 6 gündür kaza geçerin hastamızı ameliyat etmiyor. Bu kardeşimiz hastanenin doktoru Kamil Kaplan’ın eseridir. Doktor Kaplan bir hafta önce kaza geçiren hastamızı bugün yarın ameliyat edeceğim diyor. Ancak halende ameliyat yapmış değil. Sürekli bugün değil yarın, bugün değil yarın diyen doktor son olarak bugün yanındaki asistana diyor ki ‘bugün malzeme gelmemiş diye söyle’ demiş. Bende asistana ‘kardeşim siz ne yapıyorsunuz?’ dedim. Asistan bana “ben bilmiyorum, doktora söyleyin’ dedi. Bunun yanı sıra hastamız son 3 gündür de ameliyat edilecek bahanesiyle aç bırakılıyor. Doktor sürekli hastanın şekeri var ameliyatı yapamam diyerek hastamızın ameliyatını erteliyor. Madem hastamızın şekeri var bu şekerin olduğuna dair raporu bize göstermelerini istedik. Ancak onu da bize göstermediler. Biz hastamızı ilk hastaneye getirdiğimiz gün de doktorun kendisine belirttik, dedik ki; ‘Siz bu ameliyatı yapamayacaksanız biz başka bir yere götürelim’ ama doktor yok yaparım dedikten sonra beklemeye geçtik ve maalesef 6 gün bekledikten sonra hastamızı çıkarmaya karar verdik. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki konuyla ilgili hastane başhekimiyle de bir araya geldik. Başhekim konu hakkında bizlere yardımcı oldu ve elinden geleni yapacağını söyledi. Ancak iş doktora gelince bir çete kurmuşlar gibi bizleri sallamadılar. Bu yüzden yetkili mercilerin bu konuya derhal el atmasını istiyoruz” dedi.

AMCA ARVAS: DOKTOR SÜRGÜN EDİLMELİ

Arvas’ın amcası Haşim Arvas ise, yetkililerin olaya el atmasını ve sorunun çözmesini istedi. Arvas, “Özellikle bunu başbakana söyleyin. Başbakan bilsin ki, insan hayatı ucuz değil. Ben de Van’da başka bir hastanede sağlıkçı olarak çalışıyorum. Bir hastanın ameliyat edilmesi için 6 gün bekletilmez. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı acile gelirken doktor bize, “Malzeme istiyorum ve Pazartesi ameliyatı yapacağım” dedi. Ancak tam 6 gündür biz bu ameliyatın yapılmasını bekliyoruz. Bu da yetmezmiş gibi doktorlar bir de kalkıp hasta yakınları bizi darp etmişler dediler. Bu hastanenin güvenlik kameraları var her şey apaçık ortadadır. İncelesinler bakalım biz mi doktoru darp etmiş, hakaret etmişiz? Yoksa doktor mu bize hakaret etmiş. Bilhassa bunu dile getirmek istiyorum. Kamil Kaplan isimli doktor böyle güzide bir kurumda çalışmayı hak etmiyor. Başbakan ve Sağlık Bakanın bu doktor hakkında gerekli işlemi yapmasını istiyoruz. Kendine doktor diyor, eğer ki sen doktorsan görevini yapacaksın. Yapamıyorsan bu işi bırakacaksın ya da hastayı başka hastaneye göndereceksin hastayı bekletmenin bir anlamı var mı? Aynı gün Doktor Kamil’in hastane kurumundan bu malzemeleri talep etme hakkı varmış. Ancak doktor malzeme temininde dün talepte bulunmuş. Şunu açık ve net söyleyebilirim ki bizim artık devlet kuruluşlarına güvenimiz yok. Hastamızı özel bir hastaneye götürüyoruz. Bu arada şunu da çok iyi görmüş olduk ki; Bu adam 14 yıldır boşuna BAĞ KUR’unu ödüyor.” Dedi.

Hasta yakınları ayrıca hastayı götürdükleri özel hastanede aynı gün içerisinde ameliyata alındığını belirtti. Diğer yandan görüştüğümüz hastane yetkilileri ne doktorun ne de yetkililerin herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim