Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde migren ve baş ağrılarında “Oksipital Blokaj ile Supra Orbital Blokaj” tedavileri başladı. 


İlk defa Van’da böyle bir tedavinin başladığını belirten Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Edip Gönüllü, ilaçla tedavi edilemeyen, direnç gelişen, baş ağrısı gerilemeyen hastaların ağrısını bir nebze olsun geçirmek için Oksipital Blokaj ile Supra Orbital Blokaj yaparak ağrının uzun süre dindirildiğini belirtti. Şimdiye kadar 250’nin üzerinde migren hastasının kendilerine başvurduğunu ifade eden Gönüllü, “Akut atakla gelen hastaların yüzde 90’nının atağı geriledi ve ağrısız bir şekilde gönderildi. Bunun yanında kronik ağrıları olan hastalarımızın yüzde 50- 60’ı, atağın uzun süre tekrarlanmadığını söylüyor. Bu da bizleri memnun eden bir durumdur” dedi. 

YAŞAM KALİTESİ DÜŞÜYOR


Baş ağrısının toplumda en sık iş gücü kaybına yol açan, insanların yaşam kalitesini düşüren hastalıklardan biri olduğunu belirten Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Devrimsel Harika Ertem ise Algaloji Polikliniği’nde hastalara Oksipital Blokaj ile Supra Orbital Blokaj gibi tekniklerle yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Baş ağrısının çok çeşitli türlerinin bulunduğunu belirten Ertem, “Migren, en sık görülen baş ağrısıdır. Migren ataklar halinde çok sık gelir. 12 saatten 72 saate kadar uzayabilir. İnsanların işlerini yapmalarına engel olan migren, çok şiddetli olduğu için hastaların bu nedenle mağdur olmasına neden olur” ifadelerini kullandı. 
Migrenin acili çok işgal eden bir ağrı türü olduğunu ifade eden Ertem, “Migreni kesin nedeni bilinmediği için çok çeşitli tedavi yöntemleri vardır. En sık kadınlarda görülen migren, erkeklerde daha şiddetlidir. Migren, haplarla veya invazif girişimlerle tedavi edilebilir” şeklinde konuştu.(iha)

Editör: TE Bilisim