Bir otelde düzenlenen dayanışma gecesine Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık M yardımcıları Hamit Karataş ile Dr. Şerafettin Erzen, 112 ASH Başhekimi Dr. Adem Demirel, ASH Şube Müdürü Adnan Öğretici, Acil Tıp Teknisyenleri Derneği İl Başkanı Ayşegül Savcı ve 112 Acil Tıp Teknisyenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Van İl Başkanı Ayşegül Savcı, kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Savcı, “Bizler 75 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği Acil Tıp Teknisyenleriyiz. Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip bir mesleğin fertleri olarak ülkemizin dört bir yanında her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen, yağmur çamur demeden imdat çığlıklarına yardım elimizi uzatıyor, her gün onlarca hayat kurtarıyoruz. Fedakârca görev yaparken zaman zaman haksız saldırılara maruz kalıyor, en zor anında insanlara yardım elimizi uzatırken şiddet görüyoruz. Bizler bunları hak etmiyor; canımızı bu ülkenin vefalı insanlarına emanet ediyoruz. Günümüz bilgi çağında, kendi üst bölümümüz olan İlk ve Acil Yardım Teknikerliği bölümünü okumak istiyor, mesleki kariyerin sadece ön lisansla sınırlandırıldığı bize dar gelen bu kalıpları kırarak lisans ve yüksek lisans bölümlerinin de hayata geçtiği bir meslek grubu olmak istiyoruz. Van ATTDER olarak Acil Tıp Teknisyenleri Gününü kutluyor, kurtarılacak hayatlar adına bütün meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz“ dedi.


“ATT’LER HASTA, YARALI YA DA KAZAZEDENİN SAĞLIK MERKEZİNE ULAŞTIRAN SAĞLIK PROFESYONELLERİDİR”


Daha sonra bir konuşma yapan Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar da, ATT’nin önemine değinerek, “Şuan aramızda bulmayıp görevi başında olan çok sayıda ATT bulunuyor. Onlar da burada olmayı isterdi ama görev başında olup gelen yüzlerce 112 acil çağrılarını karşılamaktadırlar. ATT’ler bir insanımızın hastalanması ya da kazaya uğraması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle ilk yardım ve acil bakım hizmeti uygulayan, hasta, yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezine ulaştırılmasını sağlayan acil tıp konusunda eğitim almış sağlık profesyonelleridir. Ancak bu güzel organizasyon çalışanların birlikteliği açısından son derece önemli, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş ise, “Bugün Van’da 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü olarak dayanışma tablosuna şahitlik ediyoruz. ATTDER’in kurulmasına çok sevindik. Sorunların çözümü adına bu derneğin insanlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından ATT Derneği Van İl Başkanı Ayşegül Savcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’a yaptıkları katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Dernek yöneticileri ayrıca Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, 112 ASH Başhekimi Dr. Adem Demirel ve ASH Şube Müdürü Adnan Öğretici’ye de birer plaket takdim etti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim