Van Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Ruh Sağlığı haftası çerçevesinde bir etkinlik düzenledi. Ruh Sağlığı Merkezinde düzenlenen etkinliğe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, İpekyolu hastanesi yöneticileri, Müdür, Müdür Yardımcıları ve vatandaş katıldı. Renkli bir ortamda geçen etkinlikte konuşan İpekyolu Devlet Hastanesi yöneticisi Uzman Dr. Ali Eman, ruh sağlığı ile ilgili alınacak eylem planlarında aile olgusuna özellikle önem verilmesi gerektiğini söyleyerek, ruh sağlığının olmadan sağlığın olamayacağını belirtti.

Uzman Dr. Eman, “Bu haftanın amacı Ruh Sağlığı Hizmetlerinin Toplumun tümüne ulaşmasını sağlamak ve Toplumu Ruh Sağlığı konusunda bilinçli düzeye yükseltmektir.
Ruh Sağlığı Haftası Etkinlikleri kapsamında bizde İpekyolu Devlet Hastanesi olarak bir dizi etkinlik programı hazırladık. Etkinlik programında ‘Ruh Sağlığı Olmadan Sağlık Olmaz’ diyoruz. Ruh sağlığı haftası etkinliklerinde veya bu haftada ruh sağlığı ile ilgili alınacak eylem planlarında ‘aile’ olgusuna özellikle önem verilmesi gerekiyor. Çünkü sağlıklı birey sağlıklı toplum demektir. Sağlıklı bireylerin yetişebilmesi sağlıklı aile ortamıyla mümkündür. Ruh Sağlığı etkinliklerinde ana tema ne olursa olsun mutlaka ‘aile’ doğal ve sürekli bir tema olarak vurgulanmalıdır.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim