Sağlık-Sen'in Hemşireler Günü Büyük Türkiye Buluşması'na katılan Başbakan Erdoğan sağlık çalışanlarına yıpranma payı ve ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"BEBEKLERİ ANNELERİNDEN ÖNCE GÖRÜYORSUNUZ"

Siz insanların en güzel anlarına tanıklık ediyorsunuz. Bebekler dünyaya geldiklerinde annelerinden önce sizleri görüyor, ameliyattan dünyaya yeniden gelmiş gibi uyanan hastalar önce sizleri görüyor. En zor anlarında bir şefkat eli bekleyen yararlılar önce sizleri görüyor. Sizler umudun adısınız. Hemşirelik mesleği kendine özgü kanunu olan meslek. Biz bu kanunu inceledik lisansüstü eğitim alan hemşirelerimize uzman hemşirelik yolunu açtık, cinsiyet ayrımını kaldırdık.

"2 YILLIK EĞİTİMİ 4 YILA TAMAMLAMA NOKTASINDA TALİMAT VERİYORUM"

Sayın başkan da gündeme getirdi. Ön lisans olarak iki yıllık eğitimi 4 yıla tamamlama konusu. Bakanıma talimat veriyorum görevimiz olsun. Bununla ilgili yasal değişiklik neyse bunu yaparak önünü açacağız. Bunun mantığı yok tamamlamak suretiyle kardeşlerimizin bölümü 4 yıla tamamlamasını sağlayacağız. Yakın zamana kadar sağlık sistemimizin ne kadar içler acısı durumda olduğunu biliyorsunuz. Vatandaş Erdoğan olarak çocukluğumda çektiğim çileleri biliyorum. Bir röntgen için 6 ay sonraya gün verirlerdi. Bu Afrika ülkelerinde bile yok. Ama bunlar tarih oldu. Genel müdür diye takılıyorum ya kızıyor. Senin genel müdürlüğün zamanında eczanede doktorun verdiği ilacı bulamıyordum.

"5 YIL HİZMETE 1 YIL YIPRANMA PAYI"

Bunun üzerinde çalışma yaptıracağım. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı.Ne kadara ne kadar vereceğiz.Sordum. Dediler ki 5 yıla 1 yıl. Talimatı vereceğim 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl yıpranma payı olacak. Bu Meclis'in kapanmasına kadar belki yetişmeyebilir ama yeni yasama yılına yetiştireceğiz.

Editör: TE Bilisim