Anadolu Ajansı Van Muhabiri Necat Hasar’ın da aralarında bulunduğu 3 kişilik sağlık ekibine ulaşıldı. Dün geceden bu yana kendileriyle irtibatın kesildiği ekip hastayı almak için Hizan üzerinden köye ulaştığını ve hastayı alarak geri dönüş yolunda olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı Van Muhabiri Necat Hasar ile iletişim kurulurken, Hasar ve beraberindeki sağlık personelinin iyi olduğu belirtildi.

 

 

SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ

Gevaş ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Anaköy’de üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yaralanan bir hastayı almaya ekipten ve kendilerinden haber alınamayan sağlık personelinden sevindirici haber geldi. Anadolu Ajansı Van Muhabiri Necat Hasar ile iletişim kurulurken, sağlık personelinin de iyi olduğu belirtildi.

 

 

HASAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Anadolu Ajnası muhabiri Necat Hasar hastayı motorize ekipleriyle birlikte Aldıklarını ve dönüş yolunda olduklarını aktardı. Hasar, “Gevaş’a bağlı Anaköy yolu kapalı olduğu için sağlık ekipleri ie birlikte Hizan üzerinden Anaköy’e hastayı almaya gittik. Motorize ekip sabah saat 09.00’da yola çıktı ve 13.00’da köye ulaştık. Hastaya ilk müdahale köyde yapılırken, hasta motorize sedye ile yolu açık olan Kolludere köyüne getirildi. Hasta buradan ambulansla alınarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ünitesine kaldırılacak.

 

HABER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim