Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, Yüksekova İlçesi'nde doğumdan sonra ölen kadının yakınları tarafından dövülen Uzman Dr. Soner Pul'a yönelik saldırının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Koç, olayın tüm yönüyle araştırılacağını belirterek, “Sağlık hizmeti sunarken, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzülüyoruz. Bu iki kelimenin yan yana gelmesi çok tahlisiz bir durumdur. Hâlbuki sağlıkla, şefkat, sağlıkla, merhamet, sağlıkla, hoşgörünün olması gerekir” dedi.

Geçen pazartesi günü, Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kısıklı Köyü'nden geldiği Yüksekova Devlet Hastanesi'nde ilk bebeğini dünya getirdikten sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün yakınları tarafından dövülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul'un Van'daki tedavisi sürüyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Dr. Pul'la ilgili incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve beraberindeki heyet, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“SAĞLIKLA ŞİDDETİN YAN YANA GELMESİ BİZİ ÜZÜYOR”


Olayın meydana gelmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla hukuk müşaviri ve denetimlerden sorumlu baş denetçi ile Van'a geldiklerini belirten Dr. Koç, şöyle konuştu:
“Doktor arkadaşımızı ziyaret ettik, hamdolsun sağlık durumu gayet iyi.Bu, bizim için sevindirici bir durumdur. Ancak yaşanan hadise tüm sağlık camiamızı üzmüştür ve tüm vatandaşlarımızı da derinden üzdüğünü biliyorum. Biz sağlık çalışanları 24 saat hizmet veren, fedakârlıkla çalışan, bütün yaşantımızdan özveride bulunarak ailemizden, kendiyaşantımızdan, sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Gerçekten bu sağlık hizmeti sunarken, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzülüyoruz. Bu iki kelimenin yan yana gelmesi çok tahlisiz bir durumdur. Halbuki sağlıkla, şefkat, sağlıkla, merhamet, sağlıkla, hoşgörünün olması gerekir. Aslında sağlık hizmeti sunarken bu kavramlarla bu hizmeti sunuyoruz.”

“İNCELMELERİMİZİ MAKAMA SUNACAĞIZ”


Olayla ilgili inceleme yapılacağını belirten Koç, “Hadise ile ilgili gerek hekim arkadaşımız, gerekse Yüksekova’daki yetkili makamlarla birlikte görüşeceğiz ve derinlemesine konuyu inceleyerek yapılması gerekenler konusunda bilgilerimizi alıp makama arz edeceğiz. Bu olayların tekrar yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması konusunda incelemeler yapıp, değerlendirmemizi alacağız” diye konuştu.


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim