Van sağlık camiasında son zamanlarda yaşanan hareketlilik önemli sağlık kurumlarındaki görevden almalar ve atamalar ile sonlandı. Kentte uzun süredir sağlıkla ilgili iddialar kamuoyunda konuşulmaya devam ederken, kent sağlığının üst düzey isimleri bir bir görevden alındı. Birkaç haftadır müfettişlerin incelemelerde bulunup incelemelerini sürdürdüğü İl Sağlık Müdürlüğü’nde İl Müdürü Dr. Bilal Acar da görevden alınırken, önemli değişikliklerden birisi de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde yaşandı.

İMREN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KOLTUĞUNA OTURDU

Son haftalarda sıkıntılı günlerin yaşandığı Van sağlık camiasında üst üste gelen görevden alma ve atama haberleri gündeme bomba gibi düştü. Haftalardır müfettişlerin incelemelerde bulunduğu, en son birçok müdür yardımcısının görevden alındığı il sağlık müdürlüğünde beklenen hamle sonunda geldi. Edinilen bilgiye göre yapılan incelemelerin ardından ardı ardına gelen görevden almaların sonuncusu il sağlık müdürü Bilal Acar'ın görevden alması ile noktalandı. Uzun süredir Van Sağlık İl Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Bilal Acar kurumda önceki haftalarda yeri değiştirilen diğer müdür yardımcılarının ardından flaş bir kararla görevinden alındı. Görevinden alınan Bilal Acar'ın yerine Halk Sağlığı İl Müdürü Yakup İmren'in atandığı haberleri gündemi meşgul ederken, İmren'in akşam saatlerinde resmen İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna oturması ile haberler de doğrulanmış oldu. Skandal söylentilerinin eksik olmadığı sağlık müdürlüğünde Yakup İmren ile birlikte yeni bir dönem başlarken, bazı kaynaklar Acar’ın görevden alınmadığı sözleşmesinin bitmesi nedeniyle görevinin tamamlandığını belirtiyor.

GENEL SEKRETERLİĞE JET ATAMA!

Öte yandan geldiği günden bu yana eleştirilerin ve tartışmaların hedefi olan Genel Sekreter Vural Polat'ın da görevinden alındığı konusu günlerdir konuşulurken, yerine atanacak ismin de belli olması ile bu görevden alma da teyit edilmiş oldu. Son zamanlarda iyiden iyiye hedef haline gelen Genel Sekreter Polat'tan boşalan koltuğa jet karar ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Özcan Öktem'in getirildiği öğrenildi. Van’da görev yaptığı süre içerisinde AK Parti camiasının, son dönemlerde ise DBP-HDP camiasının da sert eleştirilerine maruz kalan Vural Polat’ın görev değişikliği ile ilgili resmi verilere ulaşılmazken, Öktem’in ise yakın çevresine bu göreve getirildiği ile ilgili beyanatlar verdiği de konuşuluyor.

GÖREVDEN ALMA DEĞİL SÖZLEŞME YENİLİĞİ

Sağlık camiasındaki hareketlilik devam ederken, atama furyasının devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Yeni isimlerin yeni görevleri ile ilgili çalışmaları başlarken, görevden alınan Acar ile Genel Sekreter Polat’ın yeni görev yerleri ile ilgili henüz bir bilgi edinilmedi. En son geçtiğimiz hafta yayınlanan yeni genel sekreter atamalarında da ismi bulunmayan Polat’ın bundan sonraki görevini nerede devam ettireceği de henüz cevap bekleyen sorular arasında. Öte yandan Dr. Acar’a yakın kaynaklar ise görevden almanın doğru olmadığını belirtirken, Acar’ın sözleşmesinin sona erdiğini ve sözleşmenin yenilenmesi halinde göreve dönme ihtimalinin olduğunu belirtildi. Tüm bu hareketlilik devam ederken il sağlık müdürlüğü koltuğunda oturan Yakup İmren de tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim