Yaz ayları geldi, sivrisinekler için dünya şimdi bayram yeri!

 

Bu yaz da sivrisineklere yem olmak istemiyorsanız, size bir kaç önerimiz olacak.

 

Fesleğenin sivrisinekler üzerinde ilginç bir etkisi vardır. Bu bitkinin salgılamış olduğu o hoş kokuya bir ne kadar bayılıyorsak, sivri sinekler o kadar nefret ediyor. Bu yüzden, başucunuza bir saksı fesleğen koyduğunuzda, sivri sineklerin odanıza bir daha asla uğramayacağını göreceksiniz. Ayrıca fiyatı da uygun olan fesleğenleri pazarda 5 liraya bile bulabilirsiniz.

 

KIYAFETLERİNİZ AÇIK RENK OLSUN

 

Bu hem yaz aylarında sizi güneşin etkilerinden koruyacak, hem de sivrisineklerden. Sivrisinekler hayvansal özellikleri bakımından koyu renkleri barınak olarak görürler. Bu sebepten koyu renkteki nesneleri ve kıyafetleri kendinizden uzak tuttuğunuzda aynı zamanda sivri sinekleri de uzaklaştırmış olacaksınız.

 

SİVRİSİNEKLERİN KORKULU RÜYASI: SİRKE

 

Sirke insanları rahatsız ettiği gibi sivri sinekler ve hatta karıncaları da hayli rahatsız ediyor. Bu yüzden içinde sirke bulunan bir bardağı yattığınız yere yakın bir yere koyduğunuzda, sivri sineklerden de kolayca kurtulmuş olacaksınız.

 

SARIMSAK VE SOĞAN

 

Sirke ile aynı uygulama şekline sahip olan sarımsak ve soğan da sivri sineklerin hoşlanmadığı bir şey. Soğanı veya sarımsağı ikiye bölüp başucunuza koyarak da sineklerden korunabilirsiniz.

 

TUZDAN UZAK DURUN

 

Tuz sivri sineklerin en sevdiği şey! Bu yüzden tuzlu gıdalardan ve özellikle potasyumlu yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Tuz tüketimi sonrası terleme ile üreteceğiniz laktik asitler sivrisinekleri size doğru çeker.

Editör: TE Bilisim