Van İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim birim tarafından göreve yeni atanan 4/B li Sağlık personellerine Temel Eğitim verdi. Toplantı Salonu’nda, gerçekleşen eğitime 24 personel katıldı. Eğitim programına Van, Muş ve Ağrı ilerinden katılım sağlandı, Göreve yeni başlayan Sağlıkçılara Hayat Kurtaracak Eğitim verildi, Van İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimince ambulans, acil servis ekipleri başta olmak üzere birçok öğrenciye hayati fonksiyonları veya yaşam bulguları olmayan bir insanda kalbin, akciğerin ve beynin yeniden canlandırılmasına ilişkin eğitimler verilmekte.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün yanmaz Eğitimlerin periyodik aralıklarla devam ettiğini , "Amacımız acil hastalarımıza zamanında daha etkin ve hızlı şekilde gerekli müdahaleyi yapıp gerekiyorsa en yakın sağlık tesisine naklini gerçekleştirmektir. Acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza daha etkin, yerinde, zamanında ve doğru şekilde yaklaşım sergilemektir. Çünkü acil sağlık hizmetleri hakikaten önem arz eden sağlık hizmetlerimizden biridir" dedi.

Beş gün süren programda; kaliteli CPR ve önemi, aralıksız kalp masajı eğitimi, çocuk, bebek ve yetişkinlerde temel yaşam desteği, hava yolu açma teknikleri ve yönetimi, temel EKG eğitimi, arrest ritimlerin tanımlanması ve yönetimi, teknolojik araçlarla etkili CPR konularında eğitimler verilerek, eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Editör: TE Bilisim