Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesi programı değerlendirme çalışmaları için Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ve çalışma ekibi birçok sağlık kuruluşunu ziyaret etti. Türkiye’de anne ve bebek ölümlerinin azalmasına oldukça başarılı bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Özkan, daha iyi düzeylere gelmek için yeni bir çalışma başlatacaklarını ifade etti.

 

Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesi programı değerlendirme çalışmaları için Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ve çalışma ekibi Van’daki sağlık kurumlarını ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldı. Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve birçok sağlık kuruluşunda incelemelerde bulundu.

 

DR. İMREN: VAN SAĞLIK ALANINDA MERKEZ OLMUŞTUR

 

Yapılan incelemelerde Özkan’a Van’daki sağlık çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van’ın sağlık alanında önemli bir merkez olduğunu, bu merkezde gelişen ve değişen teknolojiye uygun, çağdaş, evrensel ilkelerle bağdaşan hizmetlerin verildiğini söyledi. Hizmetleri verirken vatandaş memnuniyetini önemsediklerini ifade eden İmren, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

 

‘ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİNDE BAŞARI ELDE ETTİK’

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan’ın başkanlığındaki heyet yapılan incelemelerin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda ‘Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi, İl Eylem Planının Oluşturulması’ toplantısına katıldı.  Toplantıda konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, “Türkiye’de anne ve bebek ölümlerinde oldukça başarılı düşmeler yaşıyoruz. Ama bununla yetinmeyeceğiz. Daha iyi düzeylere gelmek için yeni bir çalışma başlattık. Tüm illeri iyi bir şekilde analiz edip illere göre değişik stratejileri hayata geçirmek için ekibimizle beraber Van’a geldik.” Dedi.

 

‘SAĞLIKTA ÇOK YOL KAT ETTİK’

 

Ekiple birlikte sağlığı merkezleri ve hastanelerde inceleme yaptıklarını söyleyen Özkan, “İncelemelerimiz esnasında neler yapabileceğimizi konuştuk. Van'a çok güçlü bir ekiple geldik. Ekibimizdeki arkadaşlarımızla birlikte ilin sorunlarını yerinde değerlendirip daha iyi çözümler üretebilmek için buradayız. Sağlıkta çok yol aldık, daha iyi yerlere geleceğiz. Sağlık personeli çok çalışkan güçlü bir ekiptir. İşine sımsıkı sarılarak amacına en iyi şekilde ulaşır. O konuda hiçbir kaygımız endişemiz yok. Avrupa’da örnek gösterildiğimiz birçok konu dışında daha farklı konularda da çok daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Van’ın da sağlık göstergesi gayet iyi. Toplumumuzun sağlığını koruyarak ve geliştirerek daha iyiye gidebiliriz.” Dedi.

 

‘SAĞLIK BİR BÜTÜNDÜR’

 

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin sağlığı korumak ve geliştirmek için çalışan kurumlar olduğunu ifade eden Özkan, “Fakat sağlığı korumak ve geliştirmek için sadece birinci basamak çalışmaları yeterli değil, ikinci ve üçüncü basamağın desteği ile beraberce yürütülecek eylemler ve aktiviteler çok önemli. Sağlık bir bütündür. Üniversite Hastanesi, Kamu Hastaneleri, Özel Hastaneler ve birinci basamak olanlar hep beraber el ele vererek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Birlikte çalışıp eylem planı çıkaracağız ve başaracağız” Dedi.

Editör: TE Bilisim