Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeli ile inşa edilen 300 yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanelerinin kısa süre içinde hizmete girmesi planlanıyor.

İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Necat Almalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına 2012'de başlanan yeni hastanenin yaklaşık 21 bin 700 metrekare alana kurulduğunu belirtti.

İnşaatın tamamlanmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Almalı, şöyle konuştu:

"Hastanemizin inşaat işleri tamamlandıktan sonra en kısa sürede yerleşmeyi planlıyoruz. Bu hastanemize deprem sırasında yıkılan çocuk hastalıkları, kadın doğum ve yüksek ihtisas hastanesi taşınacak. Hastanemiz 500 yataklı planlandı. Ayrıca 110 bin metrekare de kapalı alana sahip. Bu hastane yalnızca Van'a değil bölge illerimize de büyük katkı ve hizmet sunacak. Aynı zamanda hastaneler ciddi bir istihdam sağlayacak ve kent ekonomisine de önemli katkı sunacak."

Hastanenin yeni doğan bakım ünitesinin 60 yatağa çıkarılacağı belirten Almalı, merkezi acil hizmetinin de bu hastaneden verileceğini kaydetti.

Almalı, "Erişkin yoğun bakım sayımızı yeni hastanemiz ile 55'e çıkarmayı hedefliyoruz. En kısa zamanda açılacak hastanemizin en önemli özelliği akıllı hastane özelliği taşımasıdır. Teknolojinin son imkanlarını kullanarak halkımıza hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim