YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Tıp Bayramını çok önemsediklerini, bu nedenle bu toplantıyı gerçekleştirme gereği duyduklarını belirterek, “Toplumun her kesimindeki meslek gurupları bizim için önemlidir. Ama siz sağlık çalışanları da çok önemli bir mesleği icra ediyorsunuz. Bu meslek neden önemli; çünkü sizle bizler için en önemli şey olan sağlığımızı korumak, iyileştirmek için ailenizden, özel hayatınızdan çoğu zaman fedakârlık edip özverili bir şekilde mesleğinizi icra ediyorsunuz. Bundan dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır. Siz sahiplenmeseniz de bizlerin bu bayramı sahiplenmesi gerektiğine inanıyorum. Bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum. Hep beraber hastanemizin ve üniversitemizin güçlenmesi için adım attığımız zaman geldiğimiz noktaları görüyorsunuz. O yüzden birlikteliğimizin ve beraberliğimizin devam etmesi dileği ile tıp bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Daha sonra bir konuşma yapan YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise, Tıp Bayramının tıpçılar tarafından çok sahiplenilmediğini, bazen sorunların dile getirildiğini ama bunun da yeterli olmadığını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Faik Öner konuşmasını tüm meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Peyami Battal doktorlara kırmızı karanfil dağıttı.
Kutlama programına YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Prof. Dr. Kenan Demirel, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Özel Kalem Müdürü Yusuf Uzun ve çok sayıda doktor katıldı.

Editör: TE Bilisim