ŞEHRİVAN ÖZEL / Daha önce birçok alanda yenilikler yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bir ilke daha imza atıyor. Hastane bünyesinde kurulan yeni birimde artık karaciğer nakli de yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal “Van halkına bunun müjdesini sizin aracılığınızla vermek istiyorum.” Dedi.  

 

Her geçen gün hastanesine yeni birimler kuran YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi, bir ilke daha imza atarak karaciğer nakli yapma yolunda da adımlar atıldı. 2011 yılında yaşanan depremler sonrası organ nakli yapma yolunda büyük başarılara imza atan Dursun Odabaş Tıp Merkezinde bundan sonra karaciğer nakli de yapılacak. Van halkına müjde veren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, en kısa sürede bu işlemlerinde yapılacağını aktardı.

 

YYÜ‘DE KARACİĞER NAKLİ BAŞLIYOR

Organ nakliyle ilgili titiz bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. “2011 yılında yaşanan depremlerden sonra organ nakliyle ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. O dönemde herkes depremle boğuşurken, biz diğer taraftan organ nakli için çalışıyor ve Van’da organ nakli yapabileceğimizi konuşuyorduk. Günler geçtikten sonra biz de organ nakli yaptık. İlk naklimizi böbrek nakli olarak yaptık. Üniversitemizde böbrek, kornea, kemik iliği nakilleri yapabiliyoruz. En yakın zamanda da karaciğer nakli de yapacağız. Bunun içinde tüm çalışmalarımız tamamlandı. Kısa bir sürede bu nakli de yapmaya başlayacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim