Van Sağlık Müdürlüğü’nden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 3 gün boyunca Hakkari 112 ASH salonunda katılımcılara UMKE Temel Modül Eğitimi verildi. Daha sonra da Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Zap Suyu kenarındaki Erziki yakınlarında eğitim kampı kuruldu. Burada 6 gün boyunca gece gündüz eğitim verildikten sonra deprem sırasında enkaz ve araç kazasından sıkışan yaralıların nasıl kurtarılacağı tatbikatı yaptırıldı.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen, Hakkari Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi’nin koordinasyonunda yapılan UMKE eğitimi neticesinde, eğitimi başarıyla tamamlayan sağlık personeline katılım belgesi verdiklerini belirtti. Tüzgen, “Hem teorik hem pratik eğitimi başarıyla tamamlayan tüm personelimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle 3 gün süren eğitim kampında arkadaşlarımız çok ağır eğitim ve sınavlara tabi tutuldular. Eğitime katılan gönüllü 26 sağlık çalışanımızın tamamı 90 puanın üzerinde başarı yakaladı. İnşallah ihtiyaç duyulmaz, ancak inanıyorum ki ihtiyaç halinde UMKE ekibimiz ilimiz ve ülkemizde çok sayıda hayat kurtarabilecek bir güç olmuştur. Gayretleri için hem kendilerine hem eğitmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen, eğitimin Hakkari ve Van müdürlüklerinde görev yapan eğitmenler tarafından verildiğini ifade ederek, “UMKE temel eğitimini alarak zor koşullar altında sağlık hizmetini sunmak için gönüllü olan sağlık personellerimizi tebrik ediyorum ve görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Eğitimin sona ermesiyle birlikte Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Erkam Tüzgen ile Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk tarafından eğitime katılan 26 kişiye katılım belgesi, UMKE Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya’ya ise plaket ve eğitim teşekkür belgesi verildi.

Editör: TE Bilisim