Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunarak tüm ilçelerde de iddialı olduklarını ve bu seçimlerde şimdiye kadarki en büyük çabayı sarfettiklerini kaydetti. Van’ın yaşanan saldırılar ve gerginliklere rağmen rahat bir seçime doğru gittiğini kaydeden Çiftçi; “Ben şuna inanıyorum Van halkı kendi kaderine ve geleceğine sahip çıkacaktır.” Dedi

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi gazetemizi ziyaret ederek yerel seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sürecin ılımlı ve çok tempolu bir havada geçtiğini belirten Çiftçi, söylenilenin aksine özellikle kırsalda ve köylerde vatandaşların AK Parti’ye gerek 17 aralık sonrası yaşananlar gerekse de çözüm süreci nedeni ile ciddi bir teveccüh gösterdiğini belirtti. Çiftçi; “AK Parti lehine olumlu bir hava var. Bizim o olumlu havayı sandığa yansıtmamız gerekiyor. Bunu yaparken de hem ilçe adayları hem büyükşehir adayı ile iyi bir vizyon çizmemiz gerekiyor. Elbette ki bu noktada ulusal politikalar da etkili. Hatta ben umuyorum ki Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan’ın da gelmesi ile birlikte Van’da istediğimiz o havayı tam anlamıyla hissetmiş olacağız.”

“HİÇ OY VERMEYEN İNSANLAR AK PARTİ’YE OY VERECEK”

Çitçf konu ile ilgili ayrıca şu ifadelere yer vererek; “Bu seçimde ben gerek yerel gerek genel seçimlerde hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum ve çok ücra köylere kadar gidiyorum. Örneğin Çatak’ın köylerini gezdik. Geçtiğimiz seçimlerde hiç oy vermeyen insanların AK Parti’ye oy vereceğini söylediğine şahit oldum. O sıcaklığı gördüm. Fakat şunu söylemek istiyorum hem Van’a yapılan yatırımlar, hem 17 Aralık operasyonları hem de çözüm süreci Van’da hep Ak Parti’nin lehine işledi. Bizim insanımız haklıya sahip çıkan ve mazlumu destekleyen bir millettir. Bu noktada en büyük katkıyı da çözüm sürecinin de yaptığını söyleyebiliriz. Bakın ben çözüm süreci komisyonunda bölgedeki diğer illerde ne duyuyorsam Van’da da onu duyuyorum. Yani bu süreçte atılan adımlar bizim insanımızı ciddi anlamda etkilemiş. Çözüm süreci AK Parti’ye olan teveccühü bir nebze de daha arttırmış.” Şeklinde konuştu.

“VAN’DA BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”

“Bizim tüm belediyelerde iddiamız var. Yani belki belli belediyelerdede yarışırız deriz ama tümünde de iddialıyız diyebiliyorum. Bir kere iddianız yoksa yarısı kaybetmişsiniz demektir. Bazı yerler vardır sonuç bellidir ama bazı ilçeler vardır ki yarışacaksınızdır. İşte biz bu noktada Başkale’de yarışacağız ve kazanmak için uğraş vereceğiz diyoruz. Ama diğer ilçeler için ben iddialıyız diyebiliyorum çünkü ben Van’ı ve süreci biliyorum. Biz bu noktaya tırnağımızla kazıyarak geldik. Ben sürece de objektif bakmayı bilen bir insanım. O yüzden görünen tabloda inşallah ilçelerimizi de kazanacağı diyoruz. Çünkü vatandaşın size oy vermesi için iyi bir sebebinizin olması gerekiyor. Yani aday önemlidir. Vatandaş şehrin belediye başkanını seçiyor yani kendisine hizmet üretecek, onu sahiplenecek bir insana oy kullanıyor. Bu noktada bakıldığında AK Parti ve adayları bunu yapabilecek yeterlilikte insanlar. Yani AK Parti bu noktada Van’a bir büyükşehire layık hizmetleri de rahatlıkla sağlayabilecek güçte bir parti. Bugüne kadar yapılanları bir kenara koyduğunuzda Büyükşehir’in ve ilçelerin alınmasının ardından Van’ı bambaşka hizmetler bekliyor olacak. Ki sizin de bugünkü gazetenizin manşetinde yer aldığı üzere Van’da 1963 yılında bu yana hiçbir parti iki dönem Van’ı yönetmemiş. Bizim halkımız idarecisini iyi seçin bir parti. Van’da yapılanlar ve yapılmayanlar ortada. Bu noktada inşallah gelenek devam edecek ve biz Van’ı yönetme sıramızı devralacağız. Çünkü belediyecilik bizim işimiz.”

“DOĞU ANADOLU’NUN EN BÜYÜK ALTYAPI ÇALIŞMASINI ERCİŞ’E YAPTIK”

Öte yandan kendi seçildiği ilçe olan Erciş’teki durum ile ilgili de konuşan Fatih Çiftçi, “Erciş’in tüm seçimlerde her zaman özel bir yeri vardır. Çünkü Erciş AK Parti’nin yüzde 70’lerde bir tabanını bulunduran bir ilçedir.” Şeklinde konuştu. “Biz bu bölgede kazandık. Aile olarak bu ilçede uzunca yıllar siyaset yaptık. Siyasete ilk kez giren bir aile değiliz. Van siyasetinde de son 50 yılda ayakta kalan belli başlı ailelerdeniz. Bizim bu noktada geniş bir tabanımızı ve ciddi hizmetlerimiz var. Bu yüzden de bölgeyi biz, bizi de yaptığımız hizmetlerden dolayı halkımız iyi biliyor” diyen Çiftçi, Erciş’teki bir anısını da paylaştı. Erciş’te sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşı unutmadıklarını belirten Çiftçi; “Ben belediye başkanlığı döneminde Doğu Anadolu bölgesinde en büyük altyapı yatırımını gerçekleştim. Bunun kayıtları İller Bankası’nda var. 2009 yılında başkanlığa seçildikten sonra Van Belediyesi bile 250 km civarında altyapı çalışması yaparken biz 358 km altyapı döşedik. Hatta Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Çelik Van’da bir mitingde benim Van Belediyesi’nden daha çok altyapı çalışması yaptığımı görünce de şaşırdı. Bununla yetinmeyip su sorunu çözdük, yol sorunu çözdük. Ve tüm bunları yaptıktan sonra da bir gün bir etkinliğimizde halkımıza tam 20 bin gül dağıttık. O gün biz o insanlara o gülleri dağıttığımızda insanımız gülümseyerek bunları kabul etti. Ama biz hiçbir hizmet yapmadan vatandaşımızın karşısına çıksak bu tepkiyle karşılaşmaz, tepkilerini alırdık.” Dedi.

“VAN HALKI KADERİNE SAHİP ÇIKACAK”

Van halkının bu noktada takdirini doğrudan ve hizmetten yana kullanacağını belirten Çiftçi, “Ben şuna inanıyorum Van halkı kendi kaderine ve geleceğine sahip çıkacaktır.” Dedi. Son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının demokrasiye yakışmadığını ve huzur içinde gerçekleşecek bir seçimin her kesimin ortak temennisi olduğunu kaydeden Çiftçi, buna rağmen son zamanların en rahat seçimini yaşadıklarını belirtti ve; “Bu seçimde şöyle bir avantaj daha var. Bu seçimler 2004 ve 2007 seçimleri hariç diğer tüm seçimlere nazaran en rahat seçim. Bu haliyle bu seçim çok rahat bir şekilde geçiyor ve ortam da bir o kadar rahat. Zaman zaman gerginlikler ve olaylar olsa da diğer seçimlere nazaran beklentinin üzerine geçiyor. Tabi gönül ister ki son zamanlarda yaşanan bu saldırılar olmasın. Çünkü biz hem BDP’ye hem Hüda-Par’a yapılan saldırılara da karşıyız.” Dedi. Çiftçi son olarak da şu ifadelere yer verdi; “Bizim bu noktada çok çalışmamız ve vatandaşa mümkün olduğunca AK Parti’yi iyi anlatmamız gerekiyor. Van halkında büyük bir kadirşinaslık var. İl merkezinde insanlarımız sevgilerini, sempatilerini ve tepkilerini rahat gösteriyorlar ama ilçelerde vatandaşımız bunu göstermeyebiliyor. Ama biz ziyaretlerimizde insanların duygularına ve düşüncelerine şahit oluyoruz. İnşallah Van bu seçimde yeniden AK Parti ile buluşacak”


Ömer Aytaç AYKAÇ/Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim