ŞEHRİVAN SEÇİM: Erciş’te ilk sonuçlar gelme başladı. Erciş Belediye Başkanlığı için Ak Parti adayı olarak Abdulmenaf Turan, HDP adayı Yıldız Çetin öne çıkıyor. CHP’de Ekrem Uçak, Saadet Partisi’nde ise Murat Demir ile yarışacak. Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, HDP oy oranları, Erciş seçim sonuçları, partilerin oy oranları… Erciş’te hangi parti önde, işte sonuçlar…

İŞTE 2019 ERCİŞ YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2019 Erciş yerel seçim sonuçları aşağıda sürekli güncellenmektedir. 

ERCİŞ AK PARTİ ADAYI ABDULMENAF TURAN KİMDİR?

Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini ilçede tamamladıktan sonra İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans, ABD Kente ve Çevre Bilimi alanında doktora yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ERCİŞ HDP ADAYI YILDIZ ÇETİN KİMDİR?

Yıldız Çetin, 1974 yılında Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Otluyazı köyünde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Ahlat'ta okudu, daha sonra Bitlis Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olarak öğrenimini tamamladı. 1999 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Hemşire olarak göreve başladı. Çetin, evli ve 3 çocuk annesidir.

ERCİŞ’TE HANGİ PARTİ HANGİ ADAYLA YARIŞACAK?

Kesin listelere göre Erciş’te siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

ERCİŞ: ABDULMENAF TURAN

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

ERCİŞ: YILDIZ ÇETİN

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

ERCİŞ: EKREM UÇAK

SAADET PARTİSİ

ERCİŞ: MURAT DEMİR

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ

ERCİŞ: HAMZA KAYIKÇI

Editör: TE Bilisim