30 Mart yerel seçimlerine 2 aydan az bir zaman kala, anket şirketleri araştırmalarına hız verdi. Son olarak yaptığı isabetli tahminlerle dikkat çeken And-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi, 30 ili kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

YEREL SEÇİMLER

15-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada, vatandaşlara ilk olarak 30 Mart yerel seçimlerinde hangi partiye oy vermek istedikleri yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 43.5'i tercihini Ak Parti'den yana kullanacağını belirtti. Ankete göre yerel seçimlerde CHP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 29.3 olarak belirlendi. MHP'nin yüzde 13.6 olarak tespit edildiği araştırmada, BDP yüzde 6.5'te kaldı.

Ankete göre; Ak Parti 30 Mart'ta halkın yüzde 43.5'inin desteğini alıyor.

GENEL SEÇİMLER

2015 genel seçimleri için de vatandaşın nabzı yoklanmaya başlandı. Son dönemlerde açıklanan anketler, partilerin oy oranlarını farklı gösterse de, herkes Ak Parti'nin yüzde 45-47 bandında olduğu konusunda hemfikir. And-ar'ın araştırmasında "Bu paza milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 48.7'si Ak Parti, yüzde 26.6'sı CHP, yüzde 13.1 MHP, yüzde 6.8'de BDP'yi destekleyeceğini belirtt.

Genel seçim anket sonuçlarına göre Ak Parti ile CHP arasındaki fark 20 puan...

Editör: TE Bilisim