BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantısına katıldı.

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser’in İpekyolu ilçesine bağlı mahalle ve köylerde seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projelerini ve yapacaklarını vatandaşlarla paylaşan Bidav ve Keser seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgeleri olan Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantısına katıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve çok sayıda BDP’li yöneticinin de eşlik ettiği toplantıyı vatandaşlar yoğun ilgiyle karşıladı.

BİDAV: BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK

Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantısında konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Kürt özgürlük mücadelesinin 4 kişi ile başladığını bugün milyonlara ulaştığını söyleyerek, “30 yıllık mücadele boyunca Kürtler çok büyük acılar çekti, çok büyük bedeller verdi. Bizler bugünlere kolay gelmedik. Bu bedeller sayesinde Kürt halkı bugün 4 parça Kürdistan’da özgürlüğe doğru ilerliyor. Dünya ve Ortadoğu halklarına örnek oluyor” dedi.

BİDAV: SEÇİMİN GALİBİ ŞİMDİDEN BELLİ

Halkın ve partisinin isteği üzerine İpekyolu’nda aday olduğunu ifade eden Bidav, örnek ve model bir belediyeciliği hayata geçirmek için İpekyolu’na talip olduklarını dile getirerek, “Biz inanıyoruz. Sizlerin desteği ile İpekyolu’nu örnek bir yerleşim yeri haline getireceğiz. Diğer taraftan AKP’ye bakıyorsunuz, seçim ahlakına uymayan, etik olmayan davranışlar sergiliyor. Kendisine ait AKP’li Gevaş Belediyesi’nin çamurlu yollarını Van diye gösteriyor. Ama AKP bunu çok iyi bilsin ki Cumhuriyet tarihinde yapılamayan çalışmalar bu dönem de Van’da yapıldı. Bunu yapan da Bekir Kaya’nın başında bulunduğu Van Belediyesi’dir. Bizler buraya sizlere propaganda yapmaya gelmedik. Sizlerin bu enerjisi bu sıcaklığı ve kararlılığı seçimin galibini şimdiden belli etmiştir. 30 Mart’ta çok az kaldı, 30 Mart’ta hep birlikte Van’da zaferin halayını çekeceğiz” dedi.

KESER: HİZMETLERİMİZİN ÖNÜ KESİLMEK İSTENDİ

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser, kendilerinin Çelebibağı’nda şeffaf ve demokratik belediyeciliği hayata geçirdikleri için tutuklandıklarını ifade ederek, yaptıkların hizmetlerin önünün kesilmek istendiğini söyledi. Kürt halkının direnişi ve kararlığı sayesinde kendileri için zindan kapılarının aralandığını dile getiren Keser, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm ve barış süreci ile birlikte aylardır, gençler ölmediği gibi analar da ağlamıyor. Bu da başta Sayın Öcalan olmak üzere Kürt halkının barış ve özgürlüğü ne kadar istediğinin göstergesidir” dedi.

KESER: ANKARA VAN’IN SORUNLARINI BİLMİYOR

Rojava’da yaşanan gelişmelere ve ilan edilen 3 kantona da değinen Keser, belediyelerin de bu kantonlara örnek olduğunu söyledi. Ankara’dan artık ülkenin yönetilemeyeceğini ifade eden Keser, “Çünkü Ankara bugün Van’ın sorunlarını bilmiyor. Onun dışında halklar artık tek yerden yönetilmeyi kabul etmiyor. Van’ın sorunlarını ancak Van’da bulunan yerel yöneticiler bilir. Bugün yerinden yönetimin zamanıdır” dedi.

KAYA: KÜRTLER AKP’Yİ MAĞDUR GÖRDÜ

Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Genelkurmay tarafından AK Parti’ye e muhtıra verildiğini ve Kürtlerin AK Parti’yi mağdur gördüğü için AK Parti’ye destek verdiğini söyledi. AK Partinin Kürt halkı sayesinde iktidara geldiğini dile getiren Kaya, “Ama AKP iktidar geldikten sonra Kürt halkına yaptığı tek şey baskı ve zulüm oldu. Mağdur kisvesine bürünen ve Kürt halkından destek isteyen AKP, daha sonra Kürt halkına saldırarak imha ve inkarı dayattı. Kürt halkına Ergenekon’dan daha acımaz bir tavır sergileyen AKP bugün de aynı baskı ve imhayı Kürt halkına dayatıyor. Türkiye’nin tarihine baktığınız vakit, Osmanlı’dan bugüne kadar Kürt halkı üzerine baskı ve şiddet hiç eksik olmamıştır. Çünkü Kürt halkı onlara itaat etmedi, onlara boyun eğmedi. Bu nedenle Kürt halkı tarihte soykırımlara maruz bırakılmıştır” dedi.

KAYA: AKP 2004’TE BİR ENKAZ BIRAKTI

Yaklaşan seçimler öncesi AK Partinin karalama kampanyaları ile seçimi kazanabileceğini düşündüğünü söyleyen Kaya, “2004 yılında AKP’li Burhan Yenigün döneminde Van’da bir enkaz bırakıldı. Van Belediyesi’ne ait birçok taşınmazı kanunsuz bir şekilde sattı. 2009’da bizler seçimi kazanırken geriye dönük yapılan harcamalara baktığımız vakit Burhan Yenigün’ün yaptığı tek icraatın 50 milyon TL’lik bal banyosu olduğunu gördük. 2004’ten 2009’a kadar bu enkazı yaratanlar bugün tekrardan halkın karşısına geçip oy istiyor. Daha önce de dedik ve yine söylüyoruz, ‘rûya van buye cermê gameş.’ Aylardır yalan dolan iftiralarla Van Belediyesi’nin 780 milyon TL’lik borcu olduğunu söylüyorlardı. Dün 5 yıla ait bütün mali tablomuzu paylaştık. Ama onlar için değil, halkımıza sözümüz olduğu için açıkladık” dedi.

KAYA: VAN HALKI BUNU ASLA KABUL ETMEZ

Rojava’da sivil Kürtlerin El Kaide tarafından katledilirken, bazılarının Van’da El Kaidecilerin katliamlarına alkış tuttuğunu dile getiren Kaya, “Sen bir taraftan El Kaide’nin katliamlarına çanak tutup o katliamların meşruluğuna dair beyanat vereceksin, diğer taraftan da utanmadan onurlu Van halkından oy isteyeceksin. Van halkı bunu asla kabul etmez” dedi. 

Editör: TE Bilisim