30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala anket şirketleri büyükşehirleri kapsayan araştırmalarına ağırlık verdi. ORC Araştırma Şirketi; Şanlıurfa,Gaziantep, Mardin, Malatya ve Diyarbakır illerinde vatandaşın nabzını tuttu.

2-8 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada yüzyüze anket tekniği yöntemi uygulanmıştır. Araştırmanın yapıldığı illerden Diyarbakır ve Mardin'deBDP'nin üstünlüğü göze çarparken, Şanlıurfa, Gaziantep ve Malatya'da Ak Parti ipi göğüslüyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır, BDP için kuşkusuzki en önemli büyükşehirlerden biri. BDP, 2 dönemdirOsman Baydemir'in oturduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna BU dönem Gültan Kışanak'ı aday gösterdi. Kışanak, Ak Parti'nin bu kentte aday gösterdiği Galip Ensarioğlu'na 4 puan fark attı. Diyarbakır seçmeninin yüzde 44'ü tercihini BDP'den yana kullanırken, Ak Parti'yi destekleyenlerin oranı yüzde 39.7'de kaldı.

MARDİN

BDP adına Ahmet Türk'ün yarışacağı Mardin'de büyük bir rekabet yaşanacak. Bu kentten yaşayan vatandaşların yüzde 38.2'si BDP'nin adayını destekleyeceğini belirtirken, yüzde 362lık kesimde tercihini Ak Parti'nin adayından yana kullandı.

ŞANLIURFA

BDP'nin Osman Baydemir ile mücadele edeceği Şanlıurfa'da vatandaşın ilk tercihiAk Parti adayı Celalettin Güvenç. Bu kentte yaşayanların yüzde 42.7'lik kesimi Ak Parti adayını desteklediği yönde görüş belirtirken, yüzde 30.5'i de Baydemir'i belediye başkanı olarak görmek istidiğini ifade etti.

MALATYA

Malatya'da seçmenin ilk tercihi Ak Parti adayı. Bu kentte yaşayanlara yöneltilen "30 Mart seçimlerinde hangi partinin adayını desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 45, yüzde 28.3'ü de CHP'den yana tercihini kullanacağını belirtti.

GAZİANTEP

Başbakan Erdoğan'ın Fatma Şahin'i aday gösterdiği Gaziantep'te Ak Parti ile CHP arasındaki fark 11 puan. Bu kentte ankete katılanların yüzde 43.6'sı büyükşehir içinAk Parti, yüzde 32'si de CHP adayını destekleyeceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim