Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçenin Alipaşa Mahallesi’nde 2 ayrı halk toplantısı düzenledi. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Özok ve Başkent Sitesi’nde halk toplantısı düzenledi. İlk olarak AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ında oturduğu Özok Sitesi’nde düzenlenen halk toplantısına BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser ve Türkiye Barış Meclisi üyesi Gülten Uçar’ın yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Sitenin toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Bidav ve Keser, burada vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra konuşmaların yapıldığı toplantı da söz alan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, konuşmasına başlamadan önce vatandaşların Newroz’unu kutladı.

BİDAV: VAN’DA KÜRDÜ NEYSE, TÜRKÜ’DE AYNIDIR

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Bidav, artık seçimlere sayılı günlerin kaldığını, herkesten herkesimden destek beklediklerini söyledi. Van’da tüm kesimleri önemsediklerini ve bu doğrultu da herkese eşit bir şekilde yaklaşım gösterdiklerini dile getiren Bidav, “Biz bu kentte herkesten, her kesimden destek bekliyoruz. Birimizin eksik olduğu bir yönetimde, bir belediyecilikte sağlıklı işlerin yapılmayacağı fikrini taşıyoruz. Onun için herkes ve her kesimle el ele, omuz omuza kendimizi de kentimizi de yönetmeye talibiz. Bizim hiçbir şekilde ayrımız yoktur, olamaz. Bizim için Van’da Kürdü neyse, Türkü’de aynıdır. Bu coğrafya hepimize yeter. Yeter ki kardeşçe, barışça bir arada yaşayalım. Allah’ın izni ile hepinizin destekleri ile 30 Mart’ta Van’ın her tarafını özgürlük ve barışın kaleleri yapacağız” dedi.

“90 YILDA YAPILMAYAN HİZMET 5 YILDA YAPILDI”

Başbakan Erdoğan’ın, ‘BDP silahlar altında seçim çalışması yapıyor’ sözlerine tepki gösteren Bidav, kendilerinin hiçbir zaman savaştan yana olmadıklarını belirtti. Yine ‘BDP’li belediyeler çalışmıyor’ sözlerine de değinen Bidav, “Sayın Başbakan bölge mitinglerinde BDP’nin silahlar altında siyaset yaptığını dile getiriyor. Buradan Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Biz savaştan, ölümlerden yana olsaydık. İyi niyet adımı olarak, barış için Avrupa’dan kalkıp gelmezdik. Ki iyi niyet adımımıza karşılık, uçaktan iner inmez, ellerimize kelepçe takarak zindanlara atan sizlerin sistemiydi. Halen Yüksel Genç arkadaşımız tutuklu. Sormak isterim şimdi, kim savaştan kim barıştan yana? Bunun takdiri de halkımızındır. Bir şey daha söylüyor, vay efendim ‘BDP’li belediyeler çalışmıyor’ diye. Bu ülkenin 90 yıllık devlet gücü sizin elinizde, sizler bugüne kadar bölgeye ne yaptınız da şimdi bizim belediyelerimiz çalışmıyor diyorsunuz. Sizlerin 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmeti, BDP’li Van Belediyesi 5 yılda yaptı. Bunu görmemek için her halde insanın vicdanın kör olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KESER: AYAKKABI KUTUSU PARTİSİ’NDEN KİMSEYE HAYIR GELMEZ

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser’de, yaklaşan yerel seçimlerin önemine değindi. Seçimlere refarandum gözüyle baktıklarını dile getiren Keser, bunun için Van’da yaşayan tüm kesimlerin oylarına talip olduklarını söyledi. Keser, “Biz bu seçimde bu hırsız ve talancıları sandığa gömeceğiz. Yıllardır hırsızlık ve talandan başka, ölüm ve acıdan başka bu halka tek bir faydası dokunmayanlara bizde bu seçimde öyle bir tokat atacağız ki, bunların feleği şaşacak. Bunları ayakkabı kutuları içerisinde nefesleri kesilene kadar, orada bırakacağız” dedi.

“AKP’NİN ÖRNEK BELEDİYECİLİĞİ TALANDAN İBARETTİR”

AK Parti tarafından Van’ın değişik yerlerinde bilbordalara asılan afişlere de değinen Keser, “Bilgisayar çizimleri ile kentin her yerine afişler asmışlar. Diyor biz şu nu yapacağız, bu nu yapacağız. İyi de senin projelerini zaten bizler yapmışız. Kültür Merkezi, Kadın Yaşam Merkezi, Spor Komplekslerini biz yıllardır yapmışız. Sen neyin hayalini, rüyasını yaşıyorsun? Yine Van’a getirip, ‘İstanbul’a 3 köprü hayırlı olsun’ afişi asmışlar, yahu bre akıllılar Van nere İstanbul nere? Anlatacağımız o ki değerli halkımız, bunların projeleri de, bunların örnek belediyecilikleri de sadece afiş, talan ve hırsızlıklarından ibarettir. Bunların Van’a yapacağı tek şey Burhan Yenigün gibi Van’ı bir kez daha enkaz haline dönüştürmektir” dedi. İmar Yasası’nda yapılan değişikliklerin AK Parti’nin kendi çıkarları doğrultusunda uygulamaya konulduğunu belirten Keser, “Bunların amacı muhalefet partilerinin elinde olan belediyelerin imar konusunda yapılacak olan uygulamaların önüne geçmektir. İmarı belediyelerden alarak, yıllardır imar üzerinden yaptıkları rant ve talanı daha da büyütmektir. Onun için 9. madde ile tüm yetkileri bakanlığa devrederek, rantlarını sağlamlaştırdılar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya gelen vatandaşlar, mahalle de yaşadıkları sorunları dile getirdi. Bidav ve Keser daha sonra Başkent Sitesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. 

Editör: TE Bilisim