Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gülaçar, AK Parti ile 11 yılda Türkiye’de karanlık bir çağın kapanıp, yeni bir çağın açıldığına şahitlik ettiklerini ifade ederek, yerelde de ak bir belediye ile tarih yazacaklarını söyledi.

“HALKIMIZ BU KOMPLOYU BOZACAKTIR”

Seçim ziyaretlerini yoğun tempoda devam eden Gülaçar’ Van Kömürcüler Sitesi, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Edremit TOKİ çarşı esnafıyla bir araya gelerek, esnafların sıkıntılarını dinledi, sohbetler gerçekleştirdi. Gülaçar, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte farklı toplantılarda bir araya gelerek, vatandaşlara seçimlerin önemi, seçmen kütüklerinin askıya çıkarılması ve çözüm süreci konularında açıklamalarda bulundu. Bu şehirde yaşayan herkese içten öz güven duyduklarını ve hizmetin onların eliyle geleceğine inandıklarını ifade ederek, bu seçimin bu kentte yaşayan insanlar için de ne anlama geldiğini bildiklerini, bunun için çaba harcadıklarını belirtti.

“OYUNU BOZALIM”

Seçimin gençlerimiz ve çocuklarımız geleceği için önemli olduğunu anlatan Gülaçar, “Biz ak kadrolar olarak, ak bir belediyecilikle güzel bir hizmet vereceğimize, güzel bir sınavdan geçeceğimize de inanıyoruz. Ama maalesef Türkiye’de Başbakanımıza, AK Parti’ye ve hükümetimize karşı bir komplo var. Bir sürü hesap kitap var. Bu komployu halkımızın bozacağına inanıyorum” dedi.

“AK BİR BELEDİYE İLE VAN’DA TARİH YAZACAĞIZ”

Yaklaşık 12 yıldır AK Parti hükümetleri eliyle bu ülkede karanlık çağın kapanıp, nasıl bir çağın açıldığına şahitlik ettiklerini dile getiren Gülaçar, “Büyükşehir belediyelerinde de hizmetlerde yeniçağı başlatacağız. Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri, Konya’da ve daha birçok büyük şehirde yapılan hizmetleri biliyoruz, görüyoruz. AK Parti eliyle gerçekleştirilen bütün bu hizmetlere şahidiz. Aynılarını bu şehirde yaşayan insanlar olarak, eksiksiz olarak bizlerin de bütün hizmetleri burada görmeye hakkımız var. Allah nasip ederse halkımızın desteğiyle bu şehrin yeniden o ehil ellere verilmesi, yeniden bir ak sayfa açmayı, bir ak belediye kurmayı ve o ak belediyeyle de hizmetler üretmeyi arzuluyoruz hedefliyoruz. Hizmetler yönünde Van’da tarih yazacağız” ifadelerini kullandı.

“SANDIK BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR”

Nice anaların, nice büyüklerin ve daha doğrusu dünü bilenlerin çözüm sürecinin nasıl önemli olduğunu bildiğini ve bundan dolayı dualarında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı eksik etmediğini de vurgulayan Gülaçar, “Çözüm süreciyle birlikte 30 yıldır dökülen kanlar bir anda duruverdi. Artık analar ağlamıyor, göz yaşları dökülmüyor ve cenazeler gitmiyor. Bunun mimarı Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır. İnsanlarımız başbakanımızı dualarında eksik etmiyor. Çünkü halkımız, bu ülke adına, bu bölge adına neler yapıldığını biliyorlar ve yüzden başbakanımızı dualarına katıyorlar. Çözüm süreciyle birlikte biz barışa, kardeşliğe ve huzura ne kadar muhtaç olduğumuzu bire bir gördük. Ama kötü niyetli, art niyetli kesimler farklı hesaplar içerisine girerek, insanların iradesi başta olmak üzere insanımızı korkutarak, yıldırarak, tehdit ederek, şantaj yaparak sandıkları kapmaya kadar götürebiliyorlar. Halkımızdan şunu talep ediyoruz buna asla ve asla izin vermemelisiniz. Çünkü sandık bizim namusumuzdur, sandık bizim geleceğimizdir, sandık bizim çocuklarımızın geleceğidir, halkımız her oy da şunu dile getiriyor, ‘Huzur istiyoruz, çözüm istiyoruz, iş istiyoruz ve aş istiyoruz diyor. Bütün bunları Allah’ın izniyle biz iktidarımızla birlikte yerelde de Büyükşehir belediyemiz ve ilçelerimizle birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Çünkü bunu yapacak bir gücümüz, bir kudretimiz ve bir irademiz var” dedi.

“SEÇMEN KÜTÜKLERİNİZİ MUTLAKA KONTROL EDİNİZ”

Yaklaşan yerel seçimler öncesi askıya çıkartılan seçmen kütükleri içinde vatandaşlara uyarılarda da bulunan Gülaçar; “30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için muhtarlık bölgesi askı listeleri 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 08.00’de askıya çıkarıldı ve 23 Ocak 2014 Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecektir. Bu süreçte muhtarlıklardaki listelerde isimleri yer almayan vatandaşlarımızın bir an evvel isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Dürüst ve güvenilir bir seçim isteyen tüm halkımızın seçmen listelerini kontrol etmesi, gördükleri eksiklikleri ve hataları bağlı oldukları ilçelerin ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Tüm arkadaşlarımızın 23 Ocak 2014 tarihine kadar seçmen kütüklerini mutlaka ama mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

Editör: TE Bilisim