ŞEHRİVAN ÖZEL - Ak Parti’nin 169 başvuru ile kendi rekorunu kırdığı Van’da aday adayları listeye girmek için ciddi bir mücadele veriyor. Çarpıcı isimlerin başvurduğu listede en avantajlı adaylar arasında gösterilen isimlerin başında ise Küressünni’lerin her dönem üzerinde antak kaldığı Servet Yenitürk geliyor. 

 

AK Parti’nin aday adaylığı başvuru süreci hızlı bir şekilde tamamlandı. Hem Türkiye genelinde hem de Van’da rekor başvuru yapılan milletvekilliği adaylığı için Van’da da 169 kişi temsiliyet için “Ben de varım” dedi. Birbirinden flaş isimler arasında son bir kaç seçime damga vuran isimlerden birisi olan Servet Yenitürk de vardı. Van’ın saygın işadamlarından olan ve son dönemlerde Vanspor Başkanlığı ile Ankara Vanlılar Vakfı yönetim kurulu başkanlığı ile isminden söz ettiren Yenitürk, bu dönem listede olması muhtemel isimlerin başında geliyor.

 

 

VAN'IN BİRLEŞTİRİCİ İSMİ OLACAK

 

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Küressünniler’in de adayı olarak çalışmalarını sürdüren Yenitürk, ilçe ziyaretleri ile yarın yapılacak olan temayül öncesi halkın desteğini almaya devam ediyor. Gittiği ilçelerde ciddi kalabalıklar ile karşılanan ve büyük ilgi gören Yenitürk, ziyaretlerinde birleştirici ve bütünleştirici söylemler ile tüm kesimlerin temsiliyetine sık sık vurgu yapıyor.

 

AMAÇ VAN’A VE VANLIYA HİZMET ETMEK

 

“Hızlı bir seçim çalışması yürüten Yenitürk, adaylığına dair Şehrivan’a özel açıklamalarda bulundu. Adaylığına dair görüşlerini paylaşan Yenitürk: “Daha önceki temsiliyet sürecinde olduğu gibi yine ailemizin, büyüklerimizin desteğini alarak bir yola çıktık. İstişare ile, büyüklerimizin ve kentimizin oluru ile bu yola çıkmak en doğru olanı. Amacımız Van’a ve Vanlı’ya hizmet etmektir. Şu ana kadar yaptığım tüm girişimlerde Van’ı merkeze alarak çalıştım, Allah izin verirse olası bir milletvekilliğinde de gayem sadece bu olacaktır.”

 

ZAYIF VAN LOBİSİ GÜÇLENECEK!

 

Yenitürk, Van lobisinin güçlü olma çabasına da değinerek: “Hem Van’da hem Ankara’da önemli işlerde ve kuruluşlarda görev alma, istişare etme fırsatları buldum. Özellikle son dönemde biri Vanspor gibi tüm Van’ın gönül bağı kurduğu, birisi de Ankaralıları gönülden bağlayan Vanlılar Vakfı gibi iki önemli kuruluşta görevlerim var. Ve bu iki önemli makamda da Van lobisini güçlü kılmak için bir mücadele içinde oldum. Van bu anlamda yaşadığı kayıplarının bir çoğunu zayıf lobisinden yaşadı. Son dönemlerde de sıkça konuşulan bu zayıf Van lobisi artık güçlenecek. Bu anlamda bizim önceliğimizde de tamamıyla bunun üzerine kurulu. Nihayetinde güçlü lobisi bize değil hem Van’ın siyasetine, hem bürokrasisine kazandıracak bir güçtür. Bu güç bize hizmet de getirecek, siyasi makamlarda güçlü temsiliyet de getirecek.” Dedi.

 

 

VANLILIK BİLİNCİ İLE YÜRÜYECEĞİZ

Yine son dönemlerin sıkça konuşulan Vanlılık hususuna da değinen Yenitürk: “Kentimiz kadim bir şehir, kentimiz kıymetli bir şehir. Kurluşunun 100’üncü yılını kutlayan Van, 100 yıl önce adeta tamamiyle yıkılan bir şehirken küllerinden yeniden doğdu. Bu süreçte terör olayları gibi sıkıntılar Van’dan çok şey alıp götürdü. Van dezavantajlardan dolayı bir türlü potansiyeline kavuşan bir kent olamadı. Bunlardan birisi de Vanlılık ve kentlilik bilincimizin zayıf kalması oldu. Biz bu süreçte sadece siyasi bir temsiliyete bağlanıp kalmayacağız. Güçlü bir Vanlılık algısı oluşturacağız. Bir Kayseri, Bir Trabzon nasıl bir kentlilik bilinci oluşturduysa gelecek nesillerde herkesin sevdalısı olduğu, hizmet yarışında olduğu bir Vanlılık bilincini, bir gönül bağını da hep birlikte kuracağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim