HDP Van Milletvekili adayları seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halk toplantılarında ve esnaf ziyaretlerinde halkla bir araya gelen adaylar halka yeni yaşamı anlatarak 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Erciş ilçesinde AK Parti’li belediye meclis üyesi Seyithan Demir partisinden istifa ederek ailesi ile birlikte HDP’ye geçti. Yine daha önce AKP’ye destek veren ilçeye bağlı Kocapınar Mahallesi Muhtarı Zeynel Abidin Çiçek ve ailesi de HDP’ye katıldı.

 

ERCİŞ

HDP’nin seçim çalışmaları sürerken, bir yandan da AK Parti’den istifa ederek HDP’ye desteklerini açıklayanların sayısı artıyor. Erciş ilçesinde AK Parti’li belediye meclis üyesi Seyithan Demir partisinden istifa ederek ailesi ile birlikte HDP’ye geçti. Yine daha önce AK Parti’ye destek veren ilçeye bağlı Kocapınar Mahallesi Muhtarı Zeynel Abidin Çiçek ve ailesi de HDP’ye katıldı. HDP’nin Zeylan Caddesi’ndeki seçim bürosundan kitlesel yürüyüş yaparak ilçe merkezine kadar yürüyen aileler, HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Seval Çadırcı tarafından karşılandı. Belediye meclis üyesi Demir ve Muhtar Çiçek’e HDP rozetleri takan Hatice Çoban ve Selami Özyaşar, “Evinize hoş geldiniz” dedi.

 

Törende konuşan HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar, HDP’nin kapılarının herkese açık olduğunu vurguladı. HDP’ye desteğini açıklayan Kocapınar Muhtarı Çiçek ise Kürtleri inkar eden ve Kürtlere yönelik gelişen politikanın Kürt halkını yok saydığını fark ettiklerini ifade ederek, “Bizler Kürt’üz, bu güne kadar hep sistem partilerine inandık ve onların peşinden koştuk. Yanlış bir yerde olduğumuzu bu gün fark ettik. Bu gün ‘Kürt yok’ diyenlere karşı birlik olmamız gerekiyor. Bu nedenle yerimizin ve evimizin HDP olduğunu fark ettik” dedi. Özyaşar ve beraberindekiler törenin ardından Aşağı TOKİ’ye yaptıkları ziyaretlerde halkın sorunlarını dinledi. Özellikle depremin ardından yaşanan konut sorununa değinen Özyaşar, depremzedelere verilen konutlarda kalan çoğu yurttaşın ortak gider ve diğer giderleri ödeyememesi üzerine icralık olmasına ilişkin Boğaziçi sitesinde oturanlarla konuştu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Diba Ermiş Keskin, HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı ise Aşağı TOKİ’de kadınlarla özgün toplantıda biraraya geldi. Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda Hatice Çoban, HDP’nin “Yeni Yaşam” projesi ve kadın bildirgesi hakkında bilgi verdi. Kadın toplantısının ardından çalışmalara Çoban Düzü (Papişkin), Ağaçören (Partaj), Kekiksırtı (Çorketis) mahallelerinde düzenlenen toplantılarla devam edildi.

 

TUŞBA

HDP Tuşba İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Aralarında HDP Van Milletvekilli Adayı Yurdusev Özsökmenler ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu HDP heyeti Marangozcu esnafını ziyaret ederek 7 Haziran seçimlerinde destek istedi. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP’liler esnafları tek tek gezerek HDP’nin “yeni yaşam” projesini anlattı. Esnaflar ise yapılan ziyaretten dolayı HDP’lilere teşekkür ederek 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek vereceklerini söyledi.

 

İPEKYOLU

HDP Van milletvekili adayları Zozan Yeliz Yıldırım ve Selami Özyaşar seçim çalışmalarını kent merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek sürdürdü. Esnafların ve halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylar Büyük Cami civarında bulunan esnafın tamamını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Yapılan ziyarette ilginç diyaloglar yaşanırken diğer tarafta ise esnaflar adaylara ikramlarda bulunarak destek sözü verdi. HDP Van Milletvekili Zozan Yeliz Yıldırım, Selami Özyaşar ve İpekyolu HDP, DBP İlçe yöneticileri kent merkezinde bulunan Esnafları ziyaretleri sırasında halkla sohbet etti.  HDP heyeti ile sohbet eden halk, HDP’nin barajı rahatlıkla geçeceğine inandıklarını belirterek özellikle AKP’nin seçim hilelerinden kaygılandıklarını dile getirdi. Esnaf ziyaretlerinde konuşan Yeliz ve Özyaşar, halkı seferberlik ruhuyla sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Esnaf ziyaretlerinin ardından HDP adayları seçim çalışmalarını halk toplantılarına katılarak sürdürdü.

Editör: TE Bilisim