Milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici ile Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, büyük bir coşkuyla karşılandı.

AK Parti Muradiye İlçe Başkanı Kemal Polat ve Muradiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı’nın yaptığı konuşmanın ardından kalabalığa hitap eden Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın adam gibi adam olduğunu belirterek, “İnsan şehrin aynasıdır. Şehir ise insanların aynasıdır. İnsanlar şehri inşa ederken aslında kendisini inşa ederler. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur. AK Partililerin yaptığı hizmetlerle gönlü aşkla dolu olduğundan şehirleri de gülistan oluyor. Muradiye milleti eğitime önem veren ve her iyi hizmeti hak eden bir ilçedir. Cumhuriyetin kuruluşundan AK Parti iktidarına kadar, yani l923 yılından 2003 yılına kadar Muradiye’de toplamda 250 derslik inşa edilmiş. AK Parti dönemi olan 11 yılda da 250 derslik inşa edilmiş, bizim farkımız işte budur. Bu hizmetlerle Muradiye ilçemiz hak ettiği yere gelecektir” dedi.

BİLİCİ: BAŞBAKAN’A DESTEK VERMELİYİZ

Barış sürecine de değinen Bilici; “30 bin vatandaşımızı kaybettik, askerlerimiz, jandarmamız, bu bölge insanımız hayatını kaybediyordu. Ocaklara ateş düşüyordu, ama artık bunlar bitti. Analarımız ağlıyordu, babalarımız gözyaşlarını içine akıtıyordu. 17 bin 500 faili meçhul cinayet ağırlıklı olarak doğu ve güneydoğuda işlendi. Başbakanımız 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında ‘artık ocaklara ateş düşmesin, analar ağlamasın, ben bu Kürt sorununu siyasi hayatıma mal olsa dahi çözeceğim’ dedi. Ve çözüm sürecini başlattı. Rabbime şükürler olsun ki artık bir yıldır ocaklara ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Bu çözüm sürecinin devamı için, istikrarın sürmesi için, Başbakanımıza ve AK Partimize destek vererek sahip çıkmamız gerekiyor. Öyle bir destek vermemiz gerekiyor ki Sayın Başbakanımıza oynanan bu oyunlara en güzel cevabı 30 Mart seçimleriyle ortaya koyalım” diye konuştu.

GÜLAÇAR: YETER ARTIK DİYORUM

Muradiyelilerin yeğeni olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Osman Nuri Gülaçar, “Rabbimize hamdolsun, rabbimize hamdolsun ki yürekli bir adam, ona ‘büyük usta’ diyorlar. Bir başka ifadeyle ‘Uzun Adam’ Recep Tayyip Erdoğan, ona oynanmak istenen oyunları hepimiz biliyoruz. Biz diyoruz ki sizin oyunlarınızı gördük ve sizin tüm oyunlarınızı bozduk ve bozmaya devam edeceğiz. Gençler siz bizim gözümüzün uğurusunuz. Ben gençler diyorum. Gözyaşlarıyla 30 yıldır, 30 bin gencimiz toprağa düştü. Yeter artık diyorum” diye konuştu.

GÜLAÇAR’DAN VANLI’YA ÖVGÜ

Konuşması sürekli ‘gençler sizinle gurur duyuyor’ sloganlarıyla kesilen Gülaçar, İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı’dan da övgüyle bahsetti. Gülaçar, “O sizden, içinizden biridir, başka partiler gibi ısmarlama bir aday değildir. O Muradiyelidir, sizin evladınızdır. Kazanmasını sağlarsanız bundan böyle hizmetkârınız olacaktır. Eğer sizler bize Van’a ve ilçelerinde destek vererek kazanmamızı sağlarsanız, biz de size söz veriyoruz, size her istediğiniz hizmeti getireceğiz. Buradan AK Parti aday adayı olan ve seçilmediği halde İbrahim Vanlı’nın yanında dimdik duran aday adaylarına en derin selam ve saygılarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı. Hükümet Konağı yanında halka hitap eden Gülaçar ve beraberindekiler, ardından vatandaşları kahvede dinleyerek taleplerini not aldıktan sonra köyleri ziyaret etmek üzere ilçe merkezinden ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim