Ak Parti İl Başkanlığı 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi milletvekilli aday adayları için temayül programı düzenledi. Van Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde düzenlenen temayül yoklamasına rağbet yüksek oldu. 118 aday adayının başvuru yaptığı milletvekilliği temayül yoklamasında önceki dönem ve mevcut milletvekilleri ile önceki il başkanı ve yönetimleri temayülden muhaf sayıldı.

 

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde Ak Parti Van il başkanlığı 118 aday adayı’ndan önceki dönem milletvekilleri ve yönetimleri dışında kalan siyasetçiler için temayül yoklamasını gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ünde katıldığı yoklamaya binlerce kişi katıldı. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin spor salonunda gerçekleştirilen yoklamaya; İl ve ilçe teşkilatları, mahalle ve köy temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan temayül yoklamasında ilk olarak açılış konuşması yapan İl Başkanı Soğanda 7 Haziran’da %50 oy alacaklarını söyledi. Ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Gül ise, eski Türkiye’nin karanlık günlerinin geride kaldığını belirterek, “Bu süreçten rahatsız olanlar, Türkün Kürdün kanı üzerinde siyaset yapan statükocular.” Sözlerine yer verdi.

 

SOĞANDA: %50 OY ALACAĞIZ

Yapılan temayül yoklamasında ilk olarak konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda Van’da ve Türkiye’de %50 oy alarak iktidarlarını sürdüreceklerini söyledi. Soğanda, “7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi temayül yoklamasını yapmak için toplandık. Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ak Parti demokrasi içerisine sindirmiş, adaleti içerisine sindirmiş, bütün halka hizmeti öne çıkarmış bir partidir. Partimiz 2002’den bu yana girdiği bütün seçimlerde halkın teveccühünü almış ve girdiği bütün seçimlerde büyük bir oy üstünlüğü ile iktidara geldi. Bu iddiayı Allah’ın izni devam ettireceğiz. 7 Haziran’da Van’da da Türkiye’de de yüzde elli oy alarak sandıkları kapatacağız ve yeniden Ak Partiyi iktidar yapacağız. Yeni hayat için Ak Partiyi iktidar etmek zorundayız. Barış sürecinin başarılı bir şekilde nihayete ermesi için, kardeşliğin başarılı olabilesi için, hizmetin verilebilmesi için önümüzdeki süreçte Ak Partinin başarılı olması gerekiyor. Hep birlikte kardeşliğimizi koruyarak, birlik beraberlik içerisinde Allah’ın izni ile gecemizi gündüzümüze katarak bu süreci tamamlayacağız ve biz Van’da yüzde elli ve yüzde elli beşle 8 milletvekili çıkararak bu sürece katkı sunacağız.”

 

“120 ADAY ADAYIMIZA BİR IŞIK MESAFEDEYİZ”

Devam eden çözüm süreci konusunda da açıklamalarda bulunan Soğanda şu ifadelere yer verdi: “Bununla birlikte arkadaşlar ilimizde ve bölgemizde hassas olan bir konu yıllardan beri burada bir kardeşlik kavgası var. Bu kardeşlik kavgasına hiç kimse el atmadı. Ak Parti dışında. Ak Parti gelir gelmez kendisi bu barış sürecine katkı sundu. Şuanda cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve beraberindeki ekibimiz bedenlerini taşın altına koymuş ve barış sürecini nihayete erdirmek için çaba harcıyorlar. Süreç şuanda devam ediyor. Ve devam etmesi içinde çaba sarf edilecek. Dün bir açıklama yapıldı. Allah’ın izni ile güzel bir şekilde bu süreç nihayete erecektir. Ben özellikle temayül yoklamasının bütün milletvekili aday adaylarına hayırlı olmasını yüce Allah’tan diliyorum. Biz teşkilat olarak hiçbir adayımız yok. Bütün arkadaşlarımıza 120 tane aday adayımıza bir ışık mesafedeyiz. Paravanın arkasına girildiği vakit orada halkımız vicdanıyla baş başa kalacak ve burada oy kullanılacaktır. Ben buradan bütün aday adaylarımızın müsterih olmalarını istiyorum. Herkese sonsuz teşekkür ederim.”

 

GÜL: 7 HAZİRAN YENİ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇİM

İl Başkanı Soğanda’nın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti’nin kurulduğundan beridir rotasını hep milletin belirlediğini söyledi. Gül, “Rotasını Anadolu insanı olarak belirlediği bir partidir. Arkadaşlar sizler Van’da gece gündüz demeden çalıştınız ve 9 seçimde büyük başarı elde ettiniz. Ve yine 7 Haziran’da yeni Türkiye için çok önemli bir seçim var. Ve inşalar yeni Türkiye’yi isteyenler, ileri demokrasiyi isteyenler kazanacak. Ak Parti 2002’de iktidara geldiğinde bütün asimilasyon politikalarını ortadan kaldırdı. Devlet merkezli iktidardan insan merkezli iktidara geçiş Ak Parti sayesinde gerçekleşti. Karanlık güçlerin iktidar olduğu dönemler sona erdi artık. Bugün her halktan her insanlar var mecliste. Bir zamanlar başörtülü olarak meclise girmek isteyen bir hanım efendiye ‘haddini bildirin’ söylemlerini hiçbirimiz unutmadık. Bugün gelin bakın başörtülü kadınlarda var mecliste. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin yüz yıllık kangren halini almış bir terör sorununu, bir çözüm sürecini başlatarak bitirme kararlılığını ortaya koymuştur. ‘Gerekirse bu uğurda baldıran zehri içerim’ diyerek kararlılık gösterdi.” Dedi.

 

“STATÜKOCULARA HALK GEREKEN DERSİ VERECEKTİR”

Ahmed-i Hani ve Feqiyê Teyran’a da değinen Gül son olarak şu sözlere yer verdi: “Hamdolsun AK Parti iktidarımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yönetimindeki partimizin kararlılığıyla 77 milyon insanımız inşallah gerçek baharı yaşayacağı bir 2015 baharını hep birlikte göreceğiz. Çok önemli gelişmeler oluyor. Bu sürecin tarafı 77 milyondur. Van, Diyarbakır, Edirne, İzmir ve Yozgat bu sürecin tarafıdır. Kürt, Türk, Laz, Çerkez bu sürecin tarafıdır. Ahmed-i Hani vardır, Feqiyê Teyran vardır, Said-i Nursi vardır, Selahattin Eyyübi vardır, Fatih Sultan Mehmet Han vardır, Recep Tayyip Erdoğan iradesi vardır, 77 milyon insanın iradesi vardır. Artık bu süreçte hiçbir ana ağlamayacak. Türkün ve Kürdün kanı üzerinden siyaset yapan statükoculara halk gereken dersi verecek. AK Parti iktidarı statükoculara bu dersi verecektir. Artık eski Türkiye yok. Eski Türkiye’nin karanlık günleri artık geride kaldı. Bu süreçten rahatsız olanlar, Türkün Kürdün kanı üzerinde siyaset yapan statükoculardır. Bunlar çok iyi bilsinler ki bu süreci millet satın almıştır. Bu milletin iktidarı AK Parti de sonuna kadar başarıya ulaştırma kararlılığı içerisindedir. Çözüm sürecinde gelinen çok önemli gelişmelerin de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. “

Editör: TE Bilisim