Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken 3 dönem kuralını hatırlattı. Bu kurala göre Arınç, Babacan, Atalay, Bozdağ, Çelik, Şahin’le birlikte 69 vekil 2015’teki seçime katılamayacak.

ERDOĞAN: 1 DÖNEM ARA VERSİNLER

Erdoğan konuyla ilgili olarak şöyle dedi: "3 dönem vazife yapanlar bir dönem ara versinler, sonra tekrar görev alabilir. Gayemiz genç dinamik bir yapıyla geleceğe yürümek. Recep Tayyip Erdoğan olmadığında, AK Parti’nin olmayacağını düşünen varsa o bu davayı anlayamamıştır. Bu teşkilat içinde kendisine vazife verildiğinde göğsünü siper edip gidecek nice kahraman olduğuna inanıyoruz."

PARTİNİN AĞIR TOPLARI ARA VERECEK

Erdoğan’ın adaylığıyla AK Parti’de yeni bir dönem başlarken bu sözler üzerine gözler partide üç dönemini tamamlayan isimlere çevrildi. 2015’teki seçimlere katılmayacaklar arasında parti yönetiminin önde gelen isimleri var. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Genel Sekreter Haluk İpek, TBMM Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli de Meclis’e girmek için bir dönem ara vermek zorunda kalacak.

KABİNEDEN 10 İSİM OLMAYACAK

Kural değişmezse Bakanlar Kurulu’ndan Başbakan Erdoğan dahil 11 isim ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni dönemde milletvekili adayı olamayacak. Seçime giremeyecek isimler arasında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bulunuyor.

ESKİ BAKANLAR DA VAR

Bu isimler dışında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Bayındırlık ve İmar Bakanı Faruk Özak, eski Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’un da aralarında bulunduğu 69 isim meclise giremeyecek.

Editör: TE Bilisim