7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde adaylarını belirlemek için son çalışmalarını yapan Ak Parti’de haftaya başbakanın incelemesine geçecek adaylar dün son kez STK’lara soruldu. AK Parti’nin bu yıl kentlerdeki sivil toplum örgütlerini de işin içine koyarak aday belirleme politikası izlediği seçim öncesinde Van’da da farklı dernek, oda, vakıf ve birlikten oluşan 1496 temsilci aday adaylarını oyladı. İkinci bir temayül yoklamasına gidilen Van’da üst kurulun önündeki son 30 yakın isimin 8’e indirilmesinde STK görüşlerinin de etkili olacağı söyleniyor.

 

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sivil toplum kuruluşu yetkililerinin katıldığı temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dernekler, vakıflar veya sivil toplum kuruluşu listesinde bulunanlar ve resmi olarak yönetim listesinde ismi olanların oy kullandığı temayül yoklaması saat 09.00’da İskele Caddesi üzerindeki Saran Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Temayüle dahi konuşma yapan Van Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Veysel Koç, “Yapılan bu temayül Van’da STK’lara verilen önemi gösteriyor. Biz yönetim olarak bundan gerçekten memnun olduk. İnşallah bundan daha güzel çalışmalar yapılır. Yapılan bu temayül umarım genel merkezde dikkate alınır.” Dedi.

 

“STK’LAR HUKUK DEVLETİNİN EN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Temayüle dair açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, “Bildiğiniz gibi AK Parti geçirmiş olduğu bütün seçimlerde özellikle teşkilatın temayülüne, kamuoyu yoklamalarına, merkez yoklamasına ve STK’ların görüşlerine önem vermektedir.” Dedi. Bu yıl 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’nin yepyeni bir düşünceyle, vizyonla sivil toplum örgütlerini, odalarını, dernekleri bu sürece dahil etmek istediklerini belirten Soğanda, “Bunun için bir karar alındı. Daha önce telefonlarla ve yüz yüze görüşmelerle söz konusu ilde aktif olarak görev yapan STK’ların görüşleri alınırdı. Ancak bu sene özellikle AK Parti milletvekili adaylarını belirlerken sivil toplum örgütlerini çok daha sürece katmak istedi. Bu yüzden onların görüşüne daha çok önem vermeye başladı. Bildiğiniz üzere sivil toplum örgütü hukuk devletinin en vazgeçilmezidir.” Şeklinde KONUŞTU.

 

“STK’NIN GÜÇSÜZ OLDUĞU YERLERDE İNSANLARI HAKLARI DA ZAYIFTIR”

Sivil toplumun güçlü olduğu ülkelerde insan haklarının bir o kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Soğanda, “Sivil toplumun güçsüz olduğu yerlerde insanları hakları da zayıftır. Bundan dolayıdır ki insan haklarının vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütlerinin görüşleri AK Parti için önem arz etmektedir. Bu süreçte telefonlarla ve yüz yüze özelliklede kişisel görüşmeler yapılıyor. Bunun yanı sıra sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişinde bulunuldu. Ancak nasıl ki teşkilatların temayül yoklamaları alınıyorsa aynı şekilde ilimizin ve ülkemizin kaderini belirleyecek olan sivil toplum örgütlerinin de önemi AK Parti için bu kadar önem arz etmektedir. Bu şölene hepiniz yekvücutla katkı sundunuz ve sunmaya devam ediyorsunuz. Ben bu destekleriniz ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ/ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim