Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ak Parti, 2015 seçimlerinde gayrimüslim vatandaşları milletvekili göstereceğini yazdı.

İktidarın azınlık cemaatlerine yönelik adımları hız kazanıyor. Hükümet kulislerini yakından takip eden Abdülkadir Selvi, Ak Parti'nin sürpriz hamlesini bugünkü yazısında duyurdu.

"AK Parti'den gayrimüslim milletvekilleri" başlıklı yazısında bugüne kadar azınlıklarla ilgili yapılanları anlatan yazar, düşünülen sürpriz bir adımı daha köşesinde yazdı.

İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısındaki o kısım;

"Edindiğim izlenime göre Ak Parti, 7 Haziran 2015 seçimlerinde gayrimüslim vatandaşlarımızdan milletvekili adayı gösterecek. Hem de bir değil. Birkaç ismin seçilecek yerlerden milletvekili adayı olarak gösterilmesini bekliyorum. Bu iç barışımız ve kültürel zenginliğimiz açısından gecikmiş ama daha fazla geciktirilmeden atılması gereken adımlardan biri.

OSMANLI'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Aynı ülkenin vatandaşlarıyız. O zaman 550 kişilik parlamentoda birkaç gayrimüslim vatandaşımızın temsil edilmesinin kime ne zararı var? Osmanlı'da 1877 Meclis-i Mebusan'ında 115 milletvekilinden 69 Müslümana karşılık 46 gayrimüslim milletvekili vardı. Ayrıca Osmanlı'yı oluşturan tüm etnik kökenlerin temsil edildiği bir Meclis'ti. 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde ise topu topuna 24...

"BİZİM DİNİMİZDEN KORKUMUZ YOK"

Azınlık cemaatleriyle yapılan toplantıda Başbakan Davutoğlu, Süryani cemaatine bir de müjde vermişti. Yeşilköy'de yapmayı planladıkları kiliseydi bu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kilise yapılacak. Allah'a şükür bu ülkede 86 bin camimizin minarelerinden günde 5 defa Ezan-ı Muhammedi okunuyor. Allah ezan seslerini bu semalardan eksik etmesin. Ama bu arada Süryani cemaati bir kilise yapmak istemiş, bundan endişe edilecek ne var? Bizim dinimizden bir korkumuz yok.

1600 yıllık Mor Gabriel Kilisesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Süryani Cemaatine iade edildi. Ne oldu, kıyamet mi koptu? Tam tersine farklı dinlere saygı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir cemaate haklarını iade etmiş olduk. Biz aynı avluya açılan Cami, Kilise ve Havra ile övünen bir millet değil miyiz?"

Editör: TE Bilisim