Ak Parti Van İl Teşkilatı düzenlediği dayanışma yemeğinde bugün Van’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mitingine katılım çağrısı yaptı. Toplantıda konuşan Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım; “Bu süreci sonuçlandıracaklar da sizlersiniz. Ne olur! Şurada 25 gün kaldı seçimlere. Gecemizi gündüzümüze katarak kapı kapı dolaşmalıyız. Seçimlerde sandık güvenliğini alacağız. Kimse sandıklara 15 metreden fazla yaklaşmayacak. Zorla oy kullandırılmaya çalışanlar Yargıtay tarafından 12 cezaya çarptırılacak. Kısacası millet hür iradesini sandığa götürmeli” dedi.

 

Ak Parti Van İl Teşkilatı 7 Haziran Genel Seçimler öncesi halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Birçok vekil adayları ve milletvekilinin katılımıyla AK Parti teşkilatı bir restaurantta dayanışma yemeği düzenledi. Gençlik kolları üyeleri bilinmeyen bir sebepten dolayı solunu terk etmeye başlayınca tansiyon yükseldi. Gergin başlayan dayanışma yemeği parti yöneticilerinin araya girmesiyle gerginlik sona erdi.  Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, “Uzun zamandan bu yana bu davayı sürdüren birer hizmetkârsınız. Siz başı dik olan Everest gibisiniz. Ak hizmetler sizlerin sayesinde yıllardan bu yana her köşeye gitti. Bundan sonra 7 Haziran’da bu davayı hep birlikte daha ileriye götüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN BU DAVAYA İHTİYACI VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kurduğu Ak Parti’nin yüce bir dava olduğunu belirten Soğanda, “Bu davanın yükü aynı zamanda ağır ve güzeldir. Başımız dik olacak ama bir tarafta da bu davanın ağırlığını omuzlarımızda taşıyacağız. Ümmetin buradaki her bir oya ihtiyacı vardır. Ve her bir nefer bu oyu ümmete kullanma sorumluluğuna sahiptir.” Şeklinde konuştu. Soğanda’nın ardından konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Gülşen Orhan, 2007 yılında Ak Parti’de çalışmalara başladığını dile getirerek, çalışmalarını aynı hızla devam edeceğini kaydetti. Orhan, “Biz biliyoruz ki Türkiye’nin bu davaya ihtiyacı var. Onun için buradayız. Her seçim döneminde omuz omuza çalıştık ve çalışacağız. 7 Haziran seçimlerinde de yine aynı şekilde Türkiye’de gümbür gümbür bu seçimleri de diğer seçimler gibi 3 dönemi geride bıraktığımız gibi dördüncü dönemi de geride bırakacağız. Ve Türkiye’de yeni bir başkanlık sistemiyle geleceğe bir adım atacağız.” İfadelerini kullandı.

 

“VAN’IN YENİDEN İNŞASI İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZI KARŞILAYALIM LÜTFEN”

Orhan’dan sonra mikrofona geçen Ak Parti Milletvekili Mustafa Bilici, siyasi hayatının Ak Parti ile birlikte başladığını dile getirerek, 2001 yılında teşkilatın kuruluş çalışmalarında yer aldığını belirtti. Bilici, “Çalışmalarda olduğumuz zaman hep parti için çaba sarf ettik. Ve sizlerin desteği ile milletvekili oldum. Biliyorsunuz ki 7 Haziran’da çok önemli bir seçim olacak.” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı anlatan Bilici, 2011 depreminde Van’a geldiğini hatırlattı. Bilici, “Erciş’e geldiğinde yüzünde burukluk vardı. Yalnız kaldığı bir zamanda Fatih Beye dedi ki ‘Ben çok hastayım’ meğer o gün ameliyat olmuştu. Doktorları dinlememiş ve o gün depremden dolayı Van’a gelmişti.” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yarın Van’a geleceğini söyleyen Bilici, “Van’ın yeniden inşası için Sayın cumhurbaşkanımızı karşılayalım lütfen. Yine 30 Mayıs’ta sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu gelece. Onu da coşkulu bir şekilde karşılayalım.” İfadelerini kullandı.

 

“BİZİM DAVAMIZ HZ. ÂDEM’E KADAR UZANAN BİR DAVADIR”

Bilici devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu dava bizim davamızdır. Biz varsak dava vardır, biz yoksak dava yoktur dersek eğer demek ki biz insanlıktan nasip almamışız. Bugün nasılsak yarında öyle olacak. 7 Haziran’a kadar çalınmadık kapı, sıkılmadık kapı bırakmayıncaya kadar davamıza hep birlikte devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu. Bilici’nin ardından bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Adayı Ömer Çaha, Ak Parti davasının mensubu olduklarını dile getirerek, bu dava için mücadele ettiklerini kaydetti. Çaha, “Davalar insanlarla, teşkilatlarla, örgütlerle, partilerle sınırlı değildir. Bunlar gelip geçicidir. Ama davalar gelip geçici değildir. Bizim davamız Hz. Âdem’e kadar uzanan bir davadır. Çünkü bizim adalet davasıdır, hak davasıdır. Bizim davamız özgürlük davasıdır. Bizim davamız her kesi olduğu gibi yaşamayı hak ettiğini vaaz eden bir davadır. Bizim sürdürdüğümüz bu davayı yarın başkaları omuzlayıp taşıyacaktır. Onun için dava bayrağını elimize almadığımızda küskünlük göstermeyeceğiz. Bunlar dava adamına yakışmaz.” İfadelerini kullandı.

 

“IRKÇI BİR ANAYASA İLE YÖNETİLMEMİZ BİZE YAKIŞMIYOR”

Van Kadın kollarının Türkiye’de İstanbul’dan sonra en aktif kadın kolları olduğunu söyleyen Çaha, “Bu arkadaşlarımız kapı kapı dolaşarak bu davayı sürdürüyorlar. Bizim davamız için mücadele ediyorlar. Bu erkek arkadaşlardan da bekliyoruz. Bu davayı bütün arkadaşlarımızın omuzlamasını istiyoruz. Her dakika her bir saat çok önemlidir.” Dedi. 2002’den bu yana Ak Parti’nin iktidar olduğunu belirten Çaha, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetler kadar Ak Parti’nin iktidar olduğu dönemde yapıldığını kaydetti. Seçim bildirgesini tekrar gözden geçirdiğini aktaran Çaha, 430 bin engellinin evde bakım hizmeti gördüğünü belirtti. Çaha, “Ak Parti ulaşımda, denizcilikte, karayollarında, hava taşımacılığında, alt yapıda, eğitimde, sağlıkta yaptığı hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Ama çok önemli 3 tane projemiz şuanda devam ediyor. Bu seçimde bu projelerin hayata geçmesi için bir kader seçimidir. Bu projelerin birincisi 2023 vizyonuna uygun bir Türkiye’yi oluşturmak. Dünya devleri arasına girmek için çalışacağız. Şuan 16’ıncı sıradayız dünyada. İkincisi, biliyorsunuz Türkiye’de bir Kürt meselesi var. Bu mesele yüz elli yıldır devam etmektedir. Son 30-40 yıl içerisinde kanayan bir yara haline gelmiştir. Bunların sonlanması için Ak Parti’nin yeniden güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Üçüncüsü de bizim yarıda bıraktığımız bir projemiz var. Şuanda yürürlükte olan anayasa 1980 darbesinin anayasasıdır. Bizim hala militariz, milliyetçi, ırkçı bir anayasa ile yönetilmemiz bize yakışmıyor. Bu anayasayı değiştirmek ve anayasanın en doğu olan başkanlık sistemini getirmemiz için yeniden güçlü bir şekilde iktidara gelmemiz lazım. Tek bir milletvekili bile Türkiye’nin kaderini değiştirebilir. İnşallah Van’da sekiz yapmak için hepimizin coşkuyla heyecanla çalışmamız gerekir.” Şeklinde konuştu.

 

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN HERKES BURADA”

Çaha’nın ardından bir konuşma yapan Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, herkesin bir arada olmasının diğer partilerden bir farklarının olduğunu kaydederek, bunun da AK Parti’nin bir farkı olduğunu belirtti. Yıldırım, “Değerli dava arkadaşlarım on yılı aşkındır sosyal ve siyasal faaliyetlerin içindeyim ve 3 dönemimi tamamladım sayılır.” Dedi. Listeye girmeyen aday adaylarının hala çalışmalarda yer alıyor olmasının davaya olan bağlılıktan kaynaklandığını kaydeden Yıldırım, “Ülkemizin geleceği için her kes burada. Bu seçim geleceğin dönüm noktasıdır. Bu seçim ülkenin kaderini belirleyecek bir seçimdir. HDP’de seçime parti olarak girerek acaba Ak Parti’yi koalisyona sürükleyebilir miyiz düşüncesiyle yola çıktı. Ama ben inanıyorum ki Ak Parti kadroları buna asla müsaade etmeyecektir. Ak Parti Türkiye’de 4 yün milletvekili ile meclise girerek buna dur diyecek.” Diye konuştu. 2002’den önce Van’dan Hakkâri’ye giderken birçok kontrol noktasından geçtiklerini söyleyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “O zamanlar yaşanan sıkıntılar şuanda yok. Çünkü Türkiye geleceğe hazırlanıyor. Bugünün Türkiye’si geleceğin Türkiye’si olarak bu bölgenin lider Türkiye’si olacak. Bu seçim için gayret etmek zorundayız.” Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı. “Birileri kalkıp diyor ki ‘Ben diyaneti kaldıracağım. Birilerinin beytullahı varsa bizim de içinde Taksim var.’Beytullah’la Taksim’i bir tutuyorlar. Birileri de kalkıp diyor ki ‘Kudüs Musevilerindir’ diyor. Hani birileri kalkıp diyor ya ‘Beytullah onlara kalsın Çankaya bize yeterdir.’ Bizde diyoruz ki hem Beytullah bizimdir. Hem Mescisi Aksa bizim, hem Çankaya bizim, hem de Taksim meydanı bu milletin olacak.” Diye kaydetti.

 

HALK MİTİNGE DAVET EDİLDİ!

Çözüm sürecine de değinen Yıldırım, “Bu süreci sonuçlandıracaklar da sizlersiniz. Ne olur! Şurada 25 gün kaldı seçimlere. Gecemizi gündüzümüze katarak kapı kapı dolaşmalıyız. Seçimlerde sandık güvenliğini alacağız. Kimse sandıklara 15 metreden fazla yaklaşmayacak. Zorla oy kullandırılmaya çalışanlar Yargıtay tarafından 12 cezaya çarptırılacak. Kısacası millet hür iradesini sandığa götürmeli. Bizim istediğimizde her kesin hür iradeleriyle oy kullanmalarıdır. Burada şuan 8 tane milletvekili arkadaşım var. Bakın milletvekili diyorum. Çünkü yapılan araştırmalara göre bu arkadaşlarımızın hepsi meclise girecek. Ve bu arkadaşlarımız bu davayı en iyi bir şekilde bizi mecliste temsil edecekler.” Şeklinde konuştu. Yıldırım son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yarın Van’a geleceği bilgisini vererek herkesi mitinge davet etti. Aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Van’a geleceğini hatırlatan Yıldırım, yine aynı şekilde tüm halkı mitinge davet etti. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim