Ak Parti’nin bu dönem aday adayları arasındaki güçlü isimlerden biri olarak lanse edilen Faruk Alpaslan, milletvekilliği için resmen başvuru yaptı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu ile birlikte toplam 5 görevden istifa ederek AK Parti saflarına katılan Alpaslan, görev verilmesi halinde halka sürekli hesap verebilen bir siyasetçi olacağını söyledi.

 

Van ESOB Başkanı Faruk Alpaslan geçtiğimiz günlerde açıkladığı aday adaylığını dün partide yaptığı başvuru ile resmileştirdi. Beraberindeki kalabalık bir grup ile partiye gelip başvuru dosyasını sunan Alpaslan’ın konuşmasından önce İl Başkanı Zahir Soğanda bazı değerlendirmelerde bulundu. Soğanda: “Yeni Türkiye’de Allah’a şükür faili meçhul yoktur. Yeni Türkiye’de darbelere geçit yoktur. Yeni Türkiye’de yolsuzluğa yoktur. Yine yol aramaları yoktu. Gerçek anlamda halkın iradesinin söz konusu olması yine Yeni Türkiye’de gördüğümüz bir manzaradır. İşte bu yüzdendir ki bize teveccüh edip gelen ve aday adayı olmak isteyen bir çok kişi geliyor. Yeni anayasa değişirken, yeni Türkiye şekillenirken bir çok isim bizimle beraber çalışmak için kapımızı çalıyor. Bunlardan biri de halkın içinden birisi olan, bir çok oda ve STK başkanlığı yapmış olan Van’ımızın kıymetli insanlarından birisi olan Faruk Alpaslan’dır. Ben onun adaylığının hem Van’da hem de beraberindeki tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

YILLARDIR BEDEL ÖDEYEN BİR KENTİN İNSANIYIZ

Yıllarca esnaf ve sanatkarın temsilcisi olduğunu ve her fırsatta bu halka hizmet ettiğini belirten Alpaslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hepimiz bu ilde yaşayan insanlarız. Ama insan olmanın bedellerini ödeyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar sürekli bedel ödeyen insanlardır. Sürekli kan revan içinde kalan insanlardır. Biz sürekli ekmeğimizi, aşımızı kazanırken bir çok esnafın, sanatkarın temsilciliğini yaptım. Biz aile olarak yaptığımız bu görevlerde il ve ilçelerde herkese yardım etmiş olmuş bir ailenin mensubuyuz. Tüm herkesin derdini kendimize dert, sevincini kendimize sevinç olarak bilmişizdir.”

 

“HALKIN DERDİNİ DERT ETTİĞİM İÇİN ADAYIM”

Van halkının ve yıllardır temsilciliğini yaptığı esnafın derdini kendisine dert ettiği için aday olduğunu belirten Alpaslan, adaylığı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:“Buradaki realiteyi bilmek gerekiyor. Ben burada sadece ESOB değil Ankara’daki önemli kurumlarda başkanlığa gittim. Bu ilin tüm sorunlarını Ankara’ya ve bakanlara taşımayı da bildim. Sorun da hep Ak Parti hükümetleri tarafından çözüldü. Bu süreçte AK Parti’de görev yapan tüm temsilcilerimiz de esnafın yanında yer aldı. Ben şahsım olarak bu dönem ve önceki dönem milletvekillerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yine il başkanlığı döneminde bizi hiç yalnız bırakmayan sayın Zahir Soğanda’ya teşekkür etmek istiyorum. Bizim burada aday adayı olma sebeplerimizden başlıcaları bölgenin ve ilimizin sorunlarını bilmemiz ve köprü görevi görme konusundaki konumlarımızdı. Biz her zaman sorun çözme adına önemli aracılıklar yaptık ve çözüm noktasında önemli aşamalar katettik. Bu minvalde önemli kesimlerin de tavsiyesi üzerine Türkiye’deki en önemli görevlerden istifa ederek 5 görevi sizin vekilliniz olmak için bıraktım. Bu memleketin derdini kendime dert ettiğim için aday oldum.”

 

“SİZ İSTEYECEKSİNİZ BİZ GETİRECEĞİZ”

Alpaslan sözlerini şu sözlerle noktalayarak halktan destek istedi: “Siz isteyeceksiniz biz getireceğiz. Verdiğimiz sözlerin hesabını vereceğiz. Her sözün kayda geçtiği bu dönemde yapmadığımız her iş için hesap vereceğiz.  Hangi dilden, hangi ırktan, hangi ideolojiden olursa olsun esnaf ve sanatkar camiasında yaptığımız hizmeti bu kez de milletvekili olarak yapmaya niyetliyiz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.  Bundan sonra bu memleketin ve coğrafyanın bir çocuğu olarak kendimi halka emanet ediyorum.”


ŞEHRİVAN HABER - ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim