Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) eski Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, ilçe mitinglerine giderken seçim otobüsünü kendisinin kullanması vatandaşlardan olumlu tepki topluyor.

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) eski Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “TESK, 13 Mesleki Federasyon, 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve 3 bin 100 oda içerisinden aday olan tek esnaf temsilcisiyim. Bu da AK Parti’nin esnaflara verdiği değeri gösteriyor” dedi.

 

“ESNAFIN SİYASETTEKİ TEK TEMSİLCİSİYİM”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığından (TŞOF) istifa ederek AK Parti’den siyasete atılan Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Esnaf odaları, esnaf birlikleri, federasyon ve konfederasyon olmak üzere, esnaf teşkilatlarının her kademesinde görev yaptım. Esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmak için çok çaba harcadık. Esnafımızın sorunlarının önemli bir kısmı, siyasette atılacak adımlarla çözülüyor. Bu nedenle sorunları daha hızlı çözüme kavuşturabilmek için, siyaset aracılığı ile esnafımıza hizmet etmek üzere yola çıktım” dedi.

 

“MECLİSTE ESNAFIMIZIN SESİ OLACAĞIM”

Genelde esnafın, özelde ise şoförlük mesleğinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için ilçe mitinglerine giderken seçim otobüsünü kullandığını belirten Faruk Alpaslan, “TŞOF Genel Başkan Yardımcılığı yaparken şoför esnafımızın zor şartlarda, evine bir lokma ekmek götürebilmek için çektiği sıkıntılara, çok yakından tanık oldum. Bu nedenle şoförlük mesleğinin ve şoför esnafımın bende ayrı bir yeri var. Şoför esnafımızın katlandığı sıkıntılara dikkat çekmek için, Van’ın ilçelerinde düzenlenen mitinglere giderken seçim otobüsünü kullanıyorum. Seçim otobüsünü kullandığım için, şoförlerimiz, esnafımız ve halkımız ‘İçimizden biri’ diyerek memnun oluyor. Ben halkın içinden birisiyim, siyaseti hizmet aracı olarak görüyor ve geldiğim yeri unutmadan, halkımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyorum. Esnafımız kepenk kapatmaktan bıktı, artık huzur istiyor. Esnafımızın sıkıntılarını parlamento ve Türkiye gündemine getirmek ve esnafımızın sesi olmak adına, tüm sorunlara çözüm üreten AK Parti’den aday oldum. 8 Haziran’da da direksiyon başında atacağımız kutlama turları ile zaferimizi halkımız ve esnafımızla paylaşacağız” dedi.

 

“ESNAF TEŞKİLATLARIMIZIN DESTEĞİ İLE SİYASETTE YER ALDIM”

AK Parti dışında hiçbir partinin aday listelerinde esnaf temsilcilerine yer vermediğine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Diğer partilerden de müracaat eden esnaf temsilcisi arkadaşlarımız oldu. Ancak hiçbir parti onlara yer vermedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna resmi olarak kayıtlı 2 milyon 650 bin esnaf ve sanatkârımızın yanı sıra, 13 Mesleki Federasyon, 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, 3 bin 100 esnaf odası içerisinde milletvekili adayı olan tek kişiyim. AK Parti’den milletvekili adaylık müracaatım sırasında TESK ve TŞOF başta olmak üzere tüm esnaf teşkilatlarımızın da desteğini alarak yola çıktım. Diğer partilerin müracaat eden arkadaşlarımıza yer vermemesi, AK Parti’nin ise bana yer vermesi esnaf teşkilatlarımıza verdiği önemi gösteriyor. Öncelikle ülkemizin bütünlüğü içerisinde, bölgemizdeki huzurun kalıcı hale gelmesi, refahın artması için adımlar atacağız. En büyük isteğim esnafımızın ve halkımızın iş ve geçim kaygısı taşımadan yaşayabilecek hale gelmesidir. Bununla birlikte Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkârın beklentileri doğrultusunda, sorunlarının çözümü için çalışacağım. Esnaf ve sanatkârımızın siyasetteki tek temsilcisi olarak, her geçen gün gelişen çağımız koşullarında, esnafımızın varlığını koruyabileceği ve küçük esnafımızın büyüyebileceği projeler ile parlamentoda sesi olacağım” dedi.

Editör: TE Bilisim