AK Parti Van İl Başkanlığı 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimin startını verirken başvuruların alınmaya başlanmasıyla birlikte flaş isimler de gelmeye başladı. Geçen seçim 3’ü Türkiye genelindeki 5 ayrı görevinden istifa ederek 4’üncü sıradan aday gösterilen fakat meclise gidemeyen Faruk Alpaslan bir kez daha ‘Varım’ dedi. Adaylık başvurusunu yaparak bir kez daha partiye geri dönen Alpaslan, 1 Kasım seçimleri için iddialı konuşurken; “Bu sefer alacağım” dedi.

 

Van’da 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde adayı olan ve seçilemeyen Faruk Alpaslan, tekrar AK Parti’ye aday adaylığı başvurusunda bulundu. Beraberindeki bir grup ile birlikte parti binasına gelen Faruk Alpaslan, burada AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililerle bir araya geldi. Aday adaylığı başvurusu öncesi gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan, yer verilip verilmemesi durumunda her zaman olduğu gibi yine partisinin yanında olacağını ancak bu sefer kendisine verileceğine inandığını ifade etti. Toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise 1 Kasım seçimlerinde hereksin hür iradesini sandığa yansıtması gerektiğini söyledi. Gerçekleştirilen aday adaylık başvurusuna, Ak Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, parti ilçe başkanları ve çok sayıda il yönetimi katıldı.

 

SOĞANDA: DEMOKRASİDEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Aday adaylık başvuru toplantısında ilk olarak konuşan Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda şu ifadeleri kullandı: “Bildiğiniz üzere 7 Haziran milletvekilleri seçimlerinin ardından 4 parti arasında her hangi bir hükümet ortaya çıkmadığı için ve bir partinin de bir o kadar çoğunluğa sahip olmamasından dolayı yeniden bir seçim kararı alınmıştır. 1 Kasım’da milletvekilleri seçimi yapılacaktır. Demokrasinin vazgeçilmezi sandıktır. Demokrasinin temel taşlarından bir tanesi seçimdir. Halkın iradesinin sandığa yansımasının yegâne şartıdır. Halkın gerçek anlamda iradesinin sandığa yansıması ve istediği partiye oy vermesi gerekiyor. Maalesef ki son yıllarda olduğu gibi şu anda da birileri halkın iradesini gerçek anlamda sandığa yansımasını engellediği görmekteyiz. Böyle bir durumda demokrasinden bahsetmek mümkün değildir. Bizim tek talebimiz ve çağrımız barış içerisinde bir yarışın olmasıdır. Bu anlamda halkın iradesinin sandığa yansımasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki halkımız önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinden korkulara, baskılara ve asimilasyona kulak asmayacak ve gereken cevap sandıkta verilecektir. Diğer süreçte olduğu gibi bu süreçte de Ak Partiye gönül vermiş olan arkadaşlarımız aday oluyor. İşte bu arkadaşlarımızdan bir tanesi daha önce STK ve Odalarda görev yapmış. Ayrıca 7 Haziran 4’üncü sıra vekil adayımız olan Faruk Alpaslan’dır. Ben kendilerine hayırlı olmasını diliyorum.”

 

ALPASLAN: DEMOKRAT GEÇİNEN FAŞİSTLER VAR

Halkın huzur ve3 refah içinde yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Alpaslan, “Ben daha önce birçok STK’da başkanlık yapmış, 25’inci milletvekilliği içinde bu görevlerimden istifa etmiştim. Bu dönemde ise bunun gibi bir istifa durumum yok. Daha aday olduğum 25’inci dönem içindeki çalışmalarda onur duydum. Dava arkadaşlarımla sadece ve sadece doğruları ve projeleri halkımıza nasıl yansıtırız diye çalıştık. Kardeşlik duyguları içerisinde bu memlekette susuz kalan bir bitki gibi barışa susayan bu halkın bir an evvel huzur ve refah içerisinde yaşaması için dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Halkımızda anlamaya çalıştı. Ama bunu engelleyen, bir takım demokrat geçinip faşist uygulamalara geçenlerle karşı karşıya kalmış olduğumuz bir seçim dönemi olmuştur. Her şeye rağmen burada herkesten fazla Kürt olduğumuzu, Kürt oğlu Kürt olduğumuzu herkes bilsin. Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde vatandaşların hür ve özgür yaşaması için mücadele verdik. Huzurun ve refahın gelmesi için mücadele verdik. Ama gelin görün ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 5 ilde sadece bir milletvekilimiz gitti. Burhan Kayatürk gitti. 5 ili temsil eden bir tek vekilimiz oldu. Ankara’da, Van’da, uçakta, evinde 5 ili temsil etmek için çalıştı. Çünkü buradaki insanlar hizmete susamıştır. Seçim sonrası işe böyle bir süreç yaşadık.” Dedi.

 

“BU HALKA REVA GÖRÜLECEK BİR POLİTİKA DEĞİL”

25. Dönem Milletvekili Seçimi çalışmaları içerisinde büyük bir onur duyduğunu anlatan Alpaslan son olarak şunları kaydetti: “Biz herkesten fazla barışı haykırıyoruz, silahların susmasını bekliyoruz. Ama maalesef silahlar susarken başka bir zulüm başladı halkın üzerinde. Bu olmamalıydı. Gerçek manada demokrasiyi isteyen insanların faşizmi yönetecek şekilde baskı unsurlarını oluşturması, bu halka reva görülecek bir politika değil. Buradaki ilçe başkanlarımız, il başkanımız ve milletvekilimizin halkın yaşadığı sorunları çözmek için çalışmaları ve sorunları dinlemeleri gerekiyor. Burada iş, istihdamın oluşturulması için huzur ve refahın gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Evet, ben adayım ben burada bunu söylüyorum. Allah şahidim olsun ki bana yer verilse de verilmese de yine bu davanın neferiyim. Ama bu sefer bunu alacağımı düşünüyorum. Yine bu partinin hizmet karıyım, yine kapı kapı gezeceğim. Yine bu başarı için ne gerekirse yapacağım. Tek bir talebim var oda bu davaya sahip çıkanların, muhalefetin söylemleriyle içimizdeki huzuru bozacak durumlara ve atılacak çamurlara karşı müsamaha göstermesi gerekiyor. Burada olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek doğru değil. Bu memleket için herkes doğruyu söyleyecek ve buna göre çalışması ve adım atması gerekiyor. Ben bugün başvuruda bulunurken yanımda olanlara teşekkür ediyorum.”

 

Yapılan açıklamanın ardından Alpaslan başvurusunu yaparak tebrikleri kabul etti.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim