Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de çok önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, “2015 seçimlerine kadar inşallah yüzde 60’ı buluruz. Çünkü biz Allah’ın rızasını kazanıyor ve hizmet yapıyoruz” dedi. Muradiye’deki kalabalığı göstererek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Arınç; “Eyy Kılıçdaroğlu gör Muradiye’yi” dedi.

Van’ın Çaldıran ilçesindeki mitingin ardından Muradiye’ye geçen Bülent Arınç, kaymakamlık önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Halkın Nevruz’unu kutlayan Arınç, “Ben karış karış Türkiye’yi geziyorum, gidemediğim yer kalmadı. Her gün bir yerde sizler gibi kardeşlerimle bir araya gelmeye çalışıyorum. Belediye seçimleri önemli. Muradiye daha güzel olabilirdi. İnsanların daha rahat yaşayabileceği bir yer olabilirdi. Çok şükür devletimizin yatırımları geliyor. Çok şükür her türlü yatırım bölgeye geliyor. Ankara’da ne yapıyorsak Yüksekova’da, İstanbul’da ne yapıyorsak Muradiye’de onu yapıyoruz. Seçimleri önemli kılan birkaç unsur var. Van’ı büyükşehir yaptı AK Parti. Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen AK Parti hükümeti Van’ı büyükşehir yaptı. İlk kez büyükşehir belediye başkanı seçilecek. Büyükşehir seçimleri hükümete güvenoyu anlamına gelecek. Siz 2002, 2007 ve 2011 yıllarında AK Parti’yi iktidar yaptınız. Belediyelerde de çok önemli başarılar elde ettik. Halkın takdirine hiçbir şey demeyiz. Siz kimi seçerseniz biz o karara saygı duyarız. Ama biz biliriz ki AK Parti adayı hepsinden başarılı olacaktır, hükümetin imkanlarıyla vatandaşına çok daha iyi hizmet götürecektir” dedi.

“BAŞBAKAN’A AHLAK DIŞI HAKARET ETMEK ÇOK AYIP”

Türkiye’de çok önemli hizmetler yaptıklarını, sözleşmeli personelleri kadroya aldıklarını ve yeni iş imkanları oluşturduklarını belirten Arınç, “2015 seçimlerine kadar inşallah yüzde 60’ı buluruz. Çünkü biz Allah’ın rızasını kazanıyor ve hizmet yapıyoruz. Ancak hükümeti getirdiler hedef tahtasına koydular. Başbakan ve hükümet yıpranırsa, adaylarımız yıpranırsa başarısız olacaklar dediler. Kasetlerle bizi düşürmeye çalışıyorlar. Bunların hiçbiri bize yakışmaz. Geçmişte çok yolsuzluk yapanlar oldu. Namus abidesi, ahlak timsali 24 saat çalışan Başbakana ahlak dışı hakaret etmek çok çirkin, ayıp. Bu kadro yolsuzluk yapmaz, biz memleketi zenginleştirdik. Bu hizmetler ne ile oldu. Senede 9 katrilyon destek veriyoruz. Nereden buluyoruz. Yolsuzluk olsa havuzun suyu taşmazdı. Akılları sıra duvara çamur at izi kalsın. Sandığa gidecek halleri ve beklentileri yok. AK Parti birinci parti. Yüzde 50 aldık” diye konuştu.

EY KILIÇDAROĞLU GÖR MURADİYE’YE!

Türkiye’deki son gelişmelere de değinen Arınç, “Bütün iddialar, suçlamalar bize göre iftiradır. Ama hepimiz insanız. Beşer şaşar. İnsanlar yanlış yapabilir, insanlar hırsızlık yapabilir, ama bunun yargılamayla ortaya çıkması lazım. Hiç ortada yokken ‘sen hırsızın’ demek doğru değil. Mahkemede aklan gene aramıza dön, ama aklanamazsan cehennemin dibine kadar yolun var. Attıkları çamur paçamıza yapışmaz. Sadece iz bırakır” diye konuştu. Bütün iddialar ve suçlamaların iftira olduğunu, herkesin insan olarak şaşabileceğini, insanların hırsızlık, kötülük yapabileceğini ama bunun bir yargılamayla ortaya çıkması gerektiğini aktaran Arınç, şunları ifade etti: “Hiç ortada yokken 'sen hırsızsın' diyerek peşinen insanı suçlamak insancıl bir davranış değil. Bizim içimizden de yanlış yapan olursa onu reddederiz. Git mahkemede aklan, eğer adımız gibi ak olursan gene aramıza dön, yoksa aklanamazsan cehennemin dibine kadar yolun var. Bunu söyleyen bir parti yolsuzluk yapmaz. Babamızın evladı olsa milletin malına el uzatanı affetmeyiz. Devletin menfaatini kendi cebine dolduran insanı affetmeyiz. Biz başka partiye benzemeyiz. Çok şükür attıkları çamur bizim paçamıza yapışmaz. Ey Kılıçdaroğlu, bu Muradiye meydanını gör, başbakanına güvenen binlerce insan sana yaptığın hakaretleri misliyle iade ediyor."

“TÜH SANA YAZIKLAR OLSUN!”

Arınç, yaşanan üzücü olaylardan bıktıklarının altını çizerek, terörün bitmesi ve silahların susması, fikirlerin ve siyasetin konuşması gerektiğini bildirdi. "Kürt milletinin ne kadar imanlı, inançlı ve kahraman olduğunu bilenlerdenim" diyen Arınç, bunu siyaset hayatı süresince dile getirdiğini ve Kürtçülükle suçlandığını ifade etti. Arınç, "Ben Kürt kardeşlerimin kahramanlıklarını bilmeyecek kadar gerizekalı bir insan değilim. Ama bu ülkede Kürtler inkar edildiler, reddedildiler. Diyarbakır Cezaevi'nin dili olsa da konuşsa. Yapılan zulümleri haksızlıkları biliyoruz. Darbelerle, sonda çıkarılan kanunlarla Kürtçe konuşmak yasaklandı. Ama o günleri terk ettik. 'Ne demek Kürt. Kürt falan yok. Dağda kart var. Karın üstündü yürüdü kart, kurt sesi çıktı. Kürt ondan sonra çıktı' diyorlar. Tüh sana... Yazıklar olsun" dedi.

“OY NAMUSTUR”

Çözüm sürecinin mutlaka başarılı olması gerektiğini belirten Arınç, “Bu konuda dua edeceksiniz. Destek olacaksınız. Sabote etmek için şiddet kullananlara fırsat vermeyeceksiniz. Burada da bazı partilere saldırı oluyor. BDP’li militanlar siyasi partilere, çalışanlarına saldırıyor, kadınlarımıza terbiyesizlik yapanlar var. Bu anayasal suçtur. Herkesin siyaset yapma hakkı vardır. Şiddet yok. Biz tehditlerden yılmayız, ama yapılanları da seçimden sonra bir bir teşhis eder ve gerekeni yaparız. Her partinin oyu eşittir ve değerlidir. Oy namustur. Oyumuza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. Bülent Arınç, buradaki mitingin ardından Erciş ilçesine geçti.

Erciş’ten BDP, CHP ve MHP’ye gönderme yaptı:

“Biz gidersek kim gelecek?”

Van’daki üçüncü mitingini Erciş’te yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, buradan muhalefete gönderme yaparak, “Hükümet giderse kim gelecek Allah aşkına. CHP mi, MHP mi, BDP mi gelecek. Bizi yıkarlarsa ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Kadın milletvekilleri başörtülü Meclis’e girdi diye çıldırıyorlar. Tek parti iktidarı gibi olsa, ezan Türkçe olsun istiyorlar.” Dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van’ın Erciş ilçesinde halka hitap ettikten sonra mesir macunu dağıttı.

Muradiye ilçesinden Erciş’e gelen Arınç, ilk olarak amcası vefat eden AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’ye taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Cami Meydanı’nda yapılan mitingde halka hitap eden Arınç, 2011 yılında yaşanan deprem felaketini hatırlatarak, “Deprem oldu, üzüldük. Hamdolsun hükümet olarak elimizden geleni yaptık. 29 bin konut inşa ettik. Eğer geçmişteki gibi zayıf hükümetler olsaydı, 1 milyon dolar için dilencilik yapan hükümetler olsaydı, biz kardeşlerimizin acısını dindiremezdik. İlk deprem acısını 99’da yaşadık. Bir yerde deprem olmuş hepimiz meraklandık. Yıkılan var mı, ölen var mı? Bir gün, iki gün geçti haber yok. Ecevit üçüncü günde deprem olduğunu söyledi. Erciş’te deprem oldu, Başbakanımız 16.30’da buradaydı. Başbakan geldi sizleri kucakladı” dedi.

“ÇALIŞANLARIN HAKKI ZAYİ OLMAYACAK”

Yerel seçimlere de değinen Bülent Arınç, “Belediye başkanlığı seçimlerinde adaletli bir başkan anlayışına ihtiyacımız var. Milletimizin yüzde 50’si bize oy veriyor ve hizmet bekliyor. Bizde yol yapacağız, hastane yapacağız, iş imkanları oluşturacağız. Çok güzel hizmetlere imza atacağız. Size kim ‘30 Mart’tan sonra çalışmayacaksınız’ diyorsa yalan söylüyor. Çalışanın hiçbir hakkı zayi olmayacak. Bugün çalışan yarın da çalışacak kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“BİZ GİDERSEK CHP, MHP, BDM Mİ GELECEK?”

17 Aralık operasyonuna da değinen Arınç, “Hükümeti yıkmak, diz çöktürmek isteyenler, iftira atanlar var. Küçücük insanlar Başbakanımızı karalamaya çalışıyorlar. 5 bin Ercişli toplanmışsa bu iftiralar beş para etmiyor demektir. Hükümetimiz seçimlerden güçlenerek çıkacak. Çıkalım ki çalışanlarımızın ekmeği önlerinden eksilmesin, yatırımlar artsın. Hükümet giderse kim gelecek Allah aşkına. CHP mi, MHP mi, BDP mi gelecek. Bizi yıkarlarsa ülke karışsın, vesayetler geri gelsin istiyorlar. Kadın milletvekilleri başörtülü Meclis’e girdi diye çıldırıyorlar. Tek parti iktidarı gibi olsa, ezan Türkçe olsun istiyorlar. Hiçbirinde başarılı olamayacaklar. Muhtıra olmadı, içimizden bölmek istediler olmadı, iftira ile yapmak istediler olmayacak. Allah’ın izniyle Allah’ın yaktığı ışığı hiçbir nefes üfleyerek söndüremez. Bizi korkutamazlar. Cesaretimizle kazandık. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, Allah’tan korkuyoruz ki onun yanlış gösterdiklerini işlemeyelim” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, yaptığı konuşmanın ardından mitinge katılanlara otobüs üzerinden mesir macunu dağıttıktan sonra il merkezine geçti. Arınç, buradan da tarifeli uçakla Ankara’ya döndü.

Editör: TE Bilisim