7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi adaylığını açıklayan Abdulahat Arvas hız kesmeden ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Müracatımı yapar yapmaz ilçe ziyaretlerine başlayan Arvas bugün de Özalp ve Saray ilçelerimi ziyaret etti.

Burada Özalp ve Saray ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Arvas vatandaşlarla da bir araya gelerek bazı değerlendirmelerde bulundu.

Özalp ve Saray ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Arvas, bölgenin coğrafi konumu itibari ile İran'a komşu olması, hem İran hem de ülke ve bölge için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. İki ilçenin mevcut potansiyelini kullanamadığına vurgu yapan Arvas; "Maalesef biz bu fırsatı bir türlü avantaja çeviremiyoruz. Özalp ve Saray ilçelerimiz,diğer ilçelerimiz içerisinde ekonomik ve şehir gelişmişliğinde lokomotif olacağı yerde en zayıf şehirler konumundadır. Bu piramidin tersine dönmesi gerekmektedir. Ben 14 yıldan bu yana bir çok platformda, yerel ve ulusal basında bu konuyu dillendirdim. Sn. Başbakanımıza ve ilgili bakanlara çok kapsamlı raporlar hazırlayarak sundum. Sınır Ticareti bir türlü olması gerektiği gibi yapılamıyor. Sınırın transit geçişe açılması, serbest bölgenin hayata geçirilmesi ve ihtisas gümrüğünün açılması elzemdir. Sadece bu kulvar bile bölge ekonomisini kamçılayarak şahlandıracaktır.  İlçelerimiz, ilimiz sosyal ve ekonomik açıdan refaha kavuşacak, istihdam konusunda ciddi bir ivme kazanacaktır.  Konu ile ilgili herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekmektedir." 

 

İlçe yönetimleriyle bir süre görüşen Abdulahat Arvas önümüzde günlerde yapılacak seçimlerle ilgili destek istedi.

Editör: TE Bilisim